Рискът да умреш на рождения си ден е най-висок

Рискът да умреш на рождения си ден е най-висок
Публикация   03:57     18 Дек, 2014 /     akcent.bg   /     390

Американски учени установиха, че рискът да умреш на рождения си ден е значително по-голям от този през останалите дни.

Рискът от смърт на рождения ден се повишава най-вече заради нещастните случаи по време на празничното парти, отбелязват учените. Става дума за нещастни случаи, предизвикани от фойерверки, падане в басейн или избухването на свада, участниците в която нерядко използват хладно или дори огнестрелно оръжие.

Рискът от смърт на рожденика се повишава и заради прекомерната употреба на алкохол по време на партито, или на наркотици и прочие психотропни вещества. Освен това на рождения си ден, особено под влиянието на алкохол или наркотици, човек нерядко изпада в депресия, която пък би могла да завърши със самоубийство. Накратко казано, на рождения си ден човек се отпуска, отклонявайки се от обичайния си режим на живот, а това може да е доста опасно, пише БГНЕС.

Изводите си американските изследователи са направили, след като са проучили данните за смъртта на 25 млн. души на възраст над 14 години. 73 266 от тях са починали именно на рождения си ден, което е със 7% повече от средната ежедневна смъртност - 68 493 души.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha