Семинар по йога само за жени

Семинар по йога само за жени
Публикация   03:11     15 Септ, 2014 /     Красимира Лазарова   /     910

За онези, които искат да трасформират и да подмладят своето тяло

На 26 и 27 септември се организира семинар само за жени 

 

За всички прекрасни дами, които искат да трансформират и подмлядят своето тяло, да се докоснат до външните и вътрешни динамични резултати, които ще имат след груповите занимания,  на 26 и 27.09.2014г.

 

Графикът на събитието ще бъде:

- 26.09.2014(петък), от 18:00 - 21:00ч.;

- 27.09.2014(събота), от 10:00 - 16:30ч. ( с прекъсване за почивка )

 

Йога студио ХАРМОНИЯ

Русе ул. Константин Иречек 8

 

 

       ЗА ЗАПИСВАНЕ И ИНФОРМАЦИЯ:

Красимира Лазарова – 0889 521 863

 

Полезна информация

 

Това е система от движения, някои от които напомнят на класическия балет, съчетани с дихателна техника, житейска философия, която в духа на православната традиция разглежда тялото като храм на душата. Също е и концепция за женствеността

 

- какво представлява сакралния скелет(схема и обяснения);

- основни правила за разполагане на тялото в пространството(как да стоим и лежим);

- комплекс от базови упражнения и обяснения по тях;

- принципи за правилно дишане и дихателни упражнения;

- информация за причините за наднормено тегло и възможности за регулиране.

 

Водещ семинара по системата на Натали Дроен:

Стойка Терзиева. - Треньор по учебно-оздравителни практики, водещ на курсове по Сакрална архитектура на тялото в България, ученичка на Алена Мазур

 

Учим се да заобичаме и да разберем телата си. Съществува определено правилно физиологично положение на тялото, което му дава възможност да изпълнява духовното си предназначение, помага на всяка малка негова частичка да диша свободно и естествено. Движенията в сакралната архитектура позволяват да се намери именно тази природна правилност. Изчистваме телата си чрез дълбоко дишане и движение, премахваме умората, освобождаваме пренапрегнатите от стреса мускули. Работим върху ефективно коригиране на осанката, правим упражнения за укрепване на гръбначния стълб, за възвръщане на подвижността на ставите и мекотата на връзките, за нормализиране на теглото и кръвното. Системата се нарича сакрална архитектура на тялото, защото работи за възстановяването му не само с физически упражнения, но и духовно, към дишането прибавяме и молитва. Стремежът е да изведем организма си на ниво саморегулация.

 

 

Какво е специфично в дишането?

Това, че вдишваш и издишваш нагоре. Така самото дишане подрежда тялото ти в противовес на гравитацията. Според Натали Дроен в думата „възраст“, или "возрасть" на руски, се съдържа идеята за израстването. Старостта не е задължителна. Ако до 40 си се занимавал със себе си, със семейството си, след това започват други години, в които с натрупаното знание можеш да започнеш да даваш на обществото. Центърът на тялото на жената е в пъпа. Натали уподобява корема на чаша, в която се ражда животът, там се раждат идеите. Там си ти самата. Там е дълбочината на жената.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha