Вторник, 30 Април 2024

Програма минимум на ГЕРБ за местните избори- минимум 10 кмета на областни градове

Публикация   17:44     07 Май, 2011 /     агенция Фокус   /     311

Коалиране на места ще става на база конструктивен диалог


  ГЕРБ ще издигне собствени кандидати и ще участва самостоятелно на местните избори в големите градове в страната. Това заяви в Каварна вицепремиерът Цветан Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

„Досегашната практика на избори е доказала, че успешният модел за партията е самостоятелният“, каза Цветанов.

Програма минимум за ГЕРБ е постигането на резултата от 2007 и 2009 година, допълни вицепремиерът и припомни, че тогава партията спечели изборите в 9 големи общини, а в Пловдив бе в коалиция с ВМРО. Тази година като минимум си поставяме за цел 10 областни кметове. За максимума, всичко зависи от мобилизацията и от това, което съществува като амбиция за постигане, заяви Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

В малките населени места партията също ще заложи на издигането на собствени кандидати за кметове, но са възможни и компромиси. Онова, което в момента се прави в ГЕРБ, е обсъждане на това какви са предпочитанията и възможностите на партията и нейните структури за предстоящите местни избори.

„Там, където са възможни компромиси за коалиране, те ще бъдат на базата на един конструктивен диалог на местно ниво“, допълни Цветанов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha