Десислава Атанасова, ГЕРБ: Не може след като всички лидери на парламентарните групи са съгласни с актуализацията на бюджета, министърът да

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Не може след като всички лидери на парламентарните групи са съгласни с актуализацията на бюджета, министърът да
Публикация   02:40     10 Юли, 2014 /     akcent.bg   /     369

Тежестта на лидерите на подкрепящите правителството е минимална, след като думите на Местан и Манолова не тежат достатъчно за един министър, за да си изпълни задълженията по закон. Това е скандално поведение на Таня Андреева. Това каза за Агенция „Фокус” бившият министър на здравеопазването, при управлението на ГЕРБ, Десислава Атанасова. По думите й, не може след като всички лидери на парламентарните групи са били съгласни с актуализацията на бюджета, министърът да не си свърши работата. „Вчера дори поеха ангажимент - ние, до колкото знам и от ДПС са имали среща, както и от БСП – Мая Манолова е присъствала на срещата с представители и синдикати, и са гарантирали, че ще влезе актуализацията на бюджета и тя ще бъде подкрепена от парламентарните групи”, обясни Атанасова.

„Днес един министър да пренебрегне ангажиментите на всички тези хора, не само към собствените им избиратели, но и към определени съсловия и да не изпълни, своите задължения по закон. Единственото, което може да се направи в случая, защото тя за повече капацитет няма просто - да внесе проекторешение на Министерски съвет. В противен случай, ако това не е така ще си мисля, че това е поредният сценарий, в който участват управляващите – те да поемат ангажименти и да се съгласяват привидно пред обществото, а Министерски съвет да прави съвсем други неща”, каза още бившият здравен министър. Тя обясни, че не знае, което от двете е вярно, но лошото е, че за пореден път не са спазени ангажиментите и то ангажименти поети, не само между политическите партии, а към хората.

„На второ място за пореден път става ясно, че вероятно тежестта на лидерите на подкрепящите правителството е минимална, след като думите на Местан и Манолова не тежат достатъчно за един министър, за да си изпълни задълженията по закон. Наистина не знам докъде ще стигне това, но най-лошото е че се отразява на системата и всички негативни прогнози, които в продължение на месеци ние повтаряхме, че ще са факт – вече наистина ще се осъществят. Ще има фалирали болници, лекарите няма да имат заплати, а пациентите ще трябва да се самолекуват, да си купуват сами лекарствени продукти, вече има болници, в които си купуват храна – вече ще се стигне до там, че ще си носят чаршафите сами”, каза още Десислава Атанасова.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha