ГЕРБ Русе подари на дом „Приста” необходими помощни средства за възрастни

ГЕРБ Русе подари на дом „Приста” необходими помощни средства за възрастни
Публикация   02:31     24 Юни, 2014 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     375

 

 

 

Партия ГЕРБ Русе дари днес два антидекубитални дюшека на дома за стари хора с деменция „Приста”. Жестът е продиктуван от липсата на помощни средства в социалното учреждение и почти липса на възможност да се намери по друг, съществуващ законово начин. Депутатите Пламен Нунев и Светлана Ангелова научили за необходимостта за лежащоболни и са предприели този акт на връх Еньовден.

 

   Aнтидекубиталните дюшеци принципно  се отпускат безплатно за лежащоболни при следните заболявания: неврологични заболявания придружени с хемипарези или квадрипарези, будна кома, усложнени невромускулни заболявания довели до принудително залежаване в една и съща поза, терминално болни.

 Изписването на такива помощни средства обикновено би трябвало да стана от ТЕЛК комисия, но се оказа, че поради липса на заплащане на лекарите, сега действа единствено към хирургията.

 От социални грижи реално могат да предоставят втора употреба, но при върнати в институцията. Оттам заявиха, че рядко има семейства, които след като вече нямат нужда от тези дюшеци, ги връщат.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha