Русенските медици от "Спешна помощ" с готови оставки в подкрепа на колегите си от София

Публикация   02:12     01 Юни, 2014 /     в-к "Труд"   /     192

Министър Андреева: Ще бъде възстановен тел. 150

100 души от Спешна помощ в София бяха подали оставка до вчера. Медиците поискаха помощ от премиера Пламен Орешарски и отхвърлиха изводите от одита за нарушения в звеното в София, както и заключенията за фалшифициране на документите за починалата, преди да дойде линейка, Елизабет Димитрова.

Протестите продължиха с искане за повече пари и по-добри условия на труд. Здравната министърка д-р Таня Андреева обеща да приеме лекарите в понеделник. "Ще бъде възстановен телефон 150, за да се реагира по-бързо", обяви пред БНР д-р Таня Андреева.

Спешни медици от страната подкрепиха протеста на колегите си от София, предадоха кореспондентите на "Труд". Русенските медици от Центъра за спешна медицинска помощ са готови да подадат оставки и категорично подкрепят колегите си от София.

Шуменските спешни медици също подкрепят столичните си колеги, но засега не са водени разговори за протести. "Заставаме зад исканията на колегите от София. Увеличението на заплатите е най-малкият проблем. Искаме да се направи алгоритъм, който да определя кой случай е спешен и кой не, и който да ни защитава", заяви д-р Екатерина Анева от Спешна помощ-Пловдив. На предното стъкло на линейките в областта има надпис "Протест". В Спешна помощ в Смолян започват подписка в подкрепа на колегите си в София.


В спешните центрове в Бургас и Благоевград засега е спокойно. В Монтана спешните медици също не готвят протести. Техни 67 колеги от местната болница обаче обявиха стачка заради неизплатени възнаграждения и спряха плановите операции. В Сливен ще се съберат другата седмица, за да решат какво да правят.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha