Вторник, 30 Април 2024

Ваксини срещу ротавирусна инфекция за бебетата ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи за деца в Русе

Ваксини срещу ротавирусна инфекция за бебетата ще бъдат  дарени на Дома за медико-социални грижи за деца в Русе
Публикация   17:06     28 Март, 2011 /     akcent.bg   /     277

 

 

Безвъзмездни дарения на ротавирусна ваксина получиха Домове за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) от цяла България. Общият брой ваксини, който получиха 16 ДМСГД е 424, с които ще бъдат ваксинирани 212 бебета на възраст между шест седмици и шест месеца. Една от основните цели на дарението е да намали риска от заразяване с ротавирус и да минимизира броя хоспитализирани поради ротавирусна инфекция бебета.

Като част от кампанията Дома за медико-социални грижи в Русе ще получи тази седмица 10 ваксини за превенция на заразяването с ротавирусни инфекции. Домът за медико-социални грижи за деца - град Русе е специализиран в грижите за деца от 0 до 3 години. Основният предмет на дейност е профилактика, диагностика, лечение, рехабилитация и полагане на специфични грижи, както и отглеждане, възпитание и обучение на децата.

Ротавирусът е силно заразен, поради което ваксината се явява така необходима за най-малките, живеещи в затворени общности, в които рискът от избухване на епидемия от тази инфекция е много по-голям заради близкия и непрекъснат контакт между децата и персонала. Бързото циркулиране на вируса в затворени групи като ясли, детски гради и домове, в които са настанени деца, изисква правилна и навременна превенция, която може да бъде постигната с високо ниво на информираност и навременна ваксинация.

Дарението се осъществява със съдействието на ГлаксоСмитклайн и е част от политиката на компанията в областта на корпоративно социалната отговорност както в България, така и на международно ниво.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha