Неделя, 29 Септември 2024

Предстои нова концесия за летището в Щръклево

Публикация   27 Фев, 2011   /     акcent.bg   /     458

Община Иваново има и проектна готовност за изграждането на индустриална зона в близост до летището


Предстои отваряне на поредната концесия за летището в русенското село Щръклево, съобщи кметът на община Иваново Данка Матеева, цитирана от БТА. По думите й концесията ще бъде с продължителност 35 години.

Община Иваново има и проектна готовност за изграждането на индустриална зона в близост до летището. Тя вече е минала на два етапа през Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Според Данка Матеева около 2 млн. лв. ще са нужни, за да се изгради индустриалната зона, която ще се простира на площ от около 100 декара.

„През моя мандат това е второ отваряне на концесия за летището. Предишната не можа да се реализира. Сега обаче има добронамерено разбиране от страна на министерството на транспорта”, каза кметицата на Иваново.

 Идеята за отваряне на бившето военно летище не е нова. Вече трето правителство търси възможности аеропортът да заработи и по този начин да привлече нови инвестиции. Освен необакваните проблеми, които създаде световната икономическа криза идва и изграждането на ново летище в северната ни съседка, на 30-на километра от Дунав мост в посока Букурещ. Пускането на Летище Русе намира сериозна подкпрепа и от областния управител в лицето на Пламен Стоилов, който обяви този проект като приоритет в работата на областна администрация.

Изграждането на индустриална зона в близост до летището преди две-три години качи значително цените на земите, но до момента новите собственици очакват реално този нужен за Русе проект да се случи, но все още е в ситуацията на добрите намерения.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha