Близо 3000 лекоатлети ще мерят сили в турнира "Младост"

Публикация   22:27     14 Май, 2013 /     akcent.bg   /     517

 

 

        

На 18 май на Градския стадион в Русе ще се проведе Международният лекоатлетическият турнир „Младост“. Миналата година, надпреварата беше възстановена след 20-годишно прекъсване.

В съботния ден, от 9ч. ще започне Държавното първенство по лека атлетика на 10км – мъже и жени и юноши и девойки старша възраст. На него ще бъде излъчен националният отбор, който ще представя България на Европейската купа в началото на месец юни в гр.Правец.

Турнирът „Младост“ е с начален час 15ч. Състезанието ще протече под патронажа на кмета Пламен Стоилов. Близо 300 състезатели ще мерят сили в 22 дисциплини. Освен от страната, в него ще участват и отбори от Македония и Румъния. От северната ни съседка се очаква да се включат близо 50 състезатели от 6 клуба, а от Македония – 12 лекоатлети.

Събитието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, със съдействието на Община Русе и Българската федерация по лека атлетика. В състезанието ще вземат участие спортисти на възраст между 13 и 17 години. Целта на турнира е да съхрани традициите и да популяризира леката атлетика сред младите.

Гости на турнира ще бъдат звезди на леката атлетика като Софка Попова, Анелия Нунева, Христо Марков, Евгени Игнатов, Петя Пендарева, Росица Стаменова, Николай Раев, Венелина Венева.

Наградният фонд на състезанието е 4000лв.

Повече информация за събитието можете да намерите на официалния сайт на Международен лекоатлетически турнир „Младост“: http://turnir-mladost.org/



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още