Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Тръмп очаква да го арестуват до дни

Публикация 18 Mar, 2023 / akcent.bg

   Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да бъде арестуван до няколко дни, във вторник, когато предстои разглеждане по обвиненията за плащане на порноактрисата Сторми Даниълс за мълчание и призова поддръжниците си да протестират, съобщи "Ройтерс" 

    Тръмп съобщи подозренията си в своята социална мрежа Truth Social. Той твърди, че е научил за предстоящия си арест от "незаконно изтичане на информация от корумпираната и силно политизирана районна прокуратура в Манхатън."

   Говорител на районната прокуратура в Манхатън, която разследва плащането на 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс, отказа коментар.

   "Ройтерс" припоня, че нито един президент на САЩ не е бил подлаган на наказателни обвинения както докато е бил на поста си така и след това. Тръмп, който се стреми към номинация на републиканците за президентския пост през 2024 г. заяви, че ще продължи кампанията си, дори и да му бъде повдигнато обвинение в престъпление.

   "Протестирайте, върнете си нацията!", призовава в поста си Тръмп своите поддръжници. Агенцията припомня, че хиляди негови симпатизанти щурмуваха сградата на Капитолия след президентските избори през 2020-та година, които той загуби и обвини, че вотът е "откраднат" от опонентите му.

   Тръмп не казва дали е бил официално уведомен за предстоящите обвинения, и не предоставя доказателства за изтичане на информация от окръжната прокуратура. В изявление пред репортери негов говорител обясни, че "не е имало никакво уведомление", освен изтичането на информация в медиите.

   Офисът на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг разполага с доказателства за плащането на 130 000 долара от бившия личен адвокат на Тръмп Майкъл Коен, което той направил на Даниълс в последните дни на предизборната кампания на Тръмп през 2016 г., твърдят източници.

   Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифърд, твърди, че е имала афера с Тръмп десет години по-рано. Тръмп отрича твърденията ѝ.

   По-рано този месец офисът на Браг покани Тръмп да даде показания пред Голямото жури, което разследва плащането, но той предложението, заявяват запознати с въпроса. 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама