Неделя, 3 Декември 2023

Тръмп очаква да го арестуват до дни

Тръмп очаква да го арестуват до дни
Публикация   17:16     18 Март, 2023 /     akcent.bg   /     867

   Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да бъде арестуван до няколко дни, във вторник, когато предстои разглеждане по обвиненията за плащане на порноактрисата Сторми Даниълс за мълчание и призова поддръжниците си да протестират, съобщи "Ройтерс" 

    Тръмп съобщи подозренията си в своята социална мрежа Truth Social. Той твърди, че е научил за предстоящия си арест от "незаконно изтичане на информация от корумпираната и силно политизирана районна прокуратура в Манхатън."

   Говорител на районната прокуратура в Манхатън, която разследва плащането на 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс, отказа коментар.

   "Ройтерс" припоня, че нито един президент на САЩ не е бил подлаган на наказателни обвинения както докато е бил на поста си така и след това. Тръмп, който се стреми към номинация на републиканците за президентския пост през 2024 г. заяви, че ще продължи кампанията си, дори и да му бъде повдигнато обвинение в престъпление.

   "Протестирайте, върнете си нацията!", призовава в поста си Тръмп своите поддръжници. Агенцията припомня, че хиляди негови симпатизанти щурмуваха сградата на Капитолия след президентските избори през 2020-та година, които той загуби и обвини, че вотът е "откраднат" от опонентите му.

   Тръмп не казва дали е бил официално уведомен за предстоящите обвинения, и не предоставя доказателства за изтичане на информация от окръжната прокуратура. В изявление пред репортери негов говорител обясни, че "не е имало никакво уведомление", освен изтичането на информация в медиите.

   Офисът на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг разполага с доказателства за плащането на 130 000 долара от бившия личен адвокат на Тръмп Майкъл Коен, което той направил на Даниълс в последните дни на предизборната кампания на Тръмп през 2016 г., твърдят източници.

   Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифърд, твърди, че е имала афера с Тръмп десет години по-рано. Тръмп отрича твърденията ѝ.

   По-рано този месец офисът на Браг покани Тръмп да даде показания пред Голямото жури, което разследва плащането, но той предложението, заявяват запознати с въпроса. 

 
Тагове : Тръмп , арест ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още