Днес е : Неделя, 4 Юни 2023

Герджиков: По правило в Народното събрание не влизат големи капацитети.

Публикация 09 Mar, 2023 / akcent.bg

   Според проф. Огнян Герджиков ВДСВ у нас не се търсят най-важните приоритети на държавата, един от които е икономиката. За да има добра икономика, трябва да има по-малко бюрокрация. Проблем за България е и раждаемостта. Задължително трябва да се спазва конституцията- образованието е задължително до 16 години. Той даде пример с Израел, където няма нито един неграмотен. Това той каза в предаването Лице в лице.

“Имам една болна тема и това е законодателството. Още 2001 г., когато бях председател на 39-тия парламент, аз организирах Консултативен съвет от изтъкнати юристи, които бяха безкрайно полезни. Следващият парламент също имаше, но дойде 2009 г. и там нещата се пречупиха. В държави от ЕС има такива съвети”, смята Огнян Герджиков.

   Той посочи, че в България има закони от 2000-та година, които са променяни над 100 пъти. "Всичко това е от некадърност, от малограмотност. Ние действаме на принципа: "Три пъти реже, все късо излиза" В Народното събрание по правило не влизат големи капацитети в отделните области", каза още професорът по право.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама