Днес е : Четвъртък, 1 Декември 2022

Проф. Михаил Константинов пред : Избирателите на територията на България са около 5,2 млн. души

Публикация 26 Sep, 2022 / “Труд news”

   Намалява европейското население защото европейските жени не искат да раждат. За да има възпроизводство на населението всяка жена трябва да ражда по 2,1 дете. Българката отдавна ражда по 1,6. Това е характерно и за европейката. Еднакво намаляваме, но в България има много голяма миграция. Ние просто се изнасяме, изнасят се младите хора в работоспособна и детеродна възраст. Много българчета се раждат навън, дали ги записват като българчета, или не, не знам. Тук остава по-възрастно население, което е извън детеродната възраст.

   На 3 октомври ще знаем колко точно са българите. Тогава, НСИ ще благоволи да ощастливи българите, като им каже колко са. Доколкото знам има едно число, което е сравнително сигурно - колко сме българите по цял свят и в България. Числото е сравнително сигурно, защото е броят на ЕГН-тата. Те се знаят до последната бройка. Това число е между 8,3 млн. и 8,4 млн. На територията на България има около 6,5 млн. Това означава, че навън са около 1,7-1,8 млн. българи.

   Избирателите в страната обичайно са около 80 на сто от всяко население са хора над 18 г., т. е. избирателите в страната са около 5,2 млн. души. Общият брой с тези, които са зад граница е 6,5-7 млн.

   Списъците освен с активна регистрация не виждам по какъв друг начин могат да се изчистят. Тя се извършва чрез действия на самия избирател.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама