Днес е : Сряда, 22 Март 2023

Ще има ли правилен избор на предстоящите избори- зависи от нас!

Публикация 02 Sep, 2022 / Румен НИКОЛАЕВ

     "Няма вечни приятели, има вечни интереси!" - Уинстън Чърчил.

                 Уважажаеми братя и сестри, скъпи съотечественици!

   Днес България влиза в предизборна кампания, поредната.

Зная, че за много от нас ходенето до избирателната урна се оказа почти бизмислено упражнение.

  Безмислено, доколкото изборът и гласуването за определени политически сили се оказа устойчив модел, който не позволява стабилно управление на държавата.

  Уважаеми съграждани!

 Обръщам се към онези, които имат вече опит в гласуването. Имат и своето разочарование от правения от тях избор...

  Но дали избираме и гласуваме така, че да се стига до тези негативни резултати.

  Вярно е, че трябва да има промяна, ако искаме да живеем по- добре. Виждаме, че много от кандидатите за нарадни представители, които са се запътили към властта, са се променили- за пореден път прескачат от една партия в друга с неистовото желание да ни оправят...

  Уважаеми избиратели,

не се подлъгвайте и не гласувайте за вождове... не забравяйте поговорката "Бог високо- цар далеко". Избирате хора от избирателните списъци, които вероятно познавате. А ако не познавате- срещнете се с тях, попитайте ги защо напират към парламента, как и доколко са успели в живота и най-вече- как искат да ви оправят.

  Прекрасно е, че сред кандидатите има и женски образи. Лошото е, че не за първи път някои от тях са производни на близки и роднини, които са поставени просто да запълнят партийната листа...

  Впрочем, една немалка част от партиите имаха сериозен проблем- липсата на кандидати да ни оправят /по- скоро да играят храстчета /.

 

Тази година за първи път открито ще се гласува и по още един критерий- на изток или на запад. За либерали или за консерватори...

... но ... българският вариант както повечето неща е леко извратен..

  Странно как последователите на АБВ, които са произлезли от БСП, ще загърбят местната коалиция "БСП за България" и ще хванат бюлетината за Стефан Янев... Странно и как малкото останали хора на Софиянски, които са със СДС и гласуват с ГЕРБ, ще припознаят листата на "Български възход".

   Това се случи на предните избори, когато Промяната приюти „Политическо Движение Социалдемократи“ (ПДС), докато в същото време са част от МК "БСП за България".

 Няма как да не признаем, че странно се чувстваха онези, които подкрепят ВМРО, която в Русе е част от управлавящото мнозинство, а на национално ниво беше в управлението с ГЕРБ.

   Със сигурност политическото номадство не издава особено високи ценности на кандидатите.Единствено завиден апетит към държавната софра.

   Не се радвайте и на водачите на листи- гастрольори, за които проблемите на Русе остават незнайни, а тук са единствено за да решат своето парламентарно присъствие.!

 Уважаеми братя и сестри, скъпи съграждани,

  Не допускайте повече една и съща грешка- проявете малко повече активност и опознайте хората, за които смятате да гласувате.

Както и да гласувате! За да не се окаже отново, че изборът ни са го направили корпоративни гласове или неграмотни съграждани!

  Четете, мислете, гласувайте, за да имате пълното основание след изборите да псувате!

  p.s. И за да съм по-убедителен- прочетете и това четиво...

   https://akcent.bg/?i=53173

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама