Четвъртък, 7 Декември 2023

Фериботът Русе- Гюргево от българска страна е готов, от румънска- по-нататък

Фериботът Русе- Гюргево от българска страна е готов, от румънска- по-нататък
Публикация   16:38     18 Юли, 2022 /     akcent.bg   /     1391

   Всички дейности по изграждането на фериботната площадка при Русе приключиха. Това стана ясно от проведена среща по-рано днес в Пристанищния комплекс, на която участваха заместник областният управител Людмил Христов, изпълнителният директор на комплекса Петър Драгошинов, както и превозвачи, а също и представители на румънския пристанищен оператор. Христов коментира, че пускането в експлоатация на фериботната линия ще намали километричните колони от камиони в района на ГКПП „Дунав мост“. По думите на Драгошинов вече са ремонтирани всички сгради на институциите, които имат отношение към граничния и митническия контрол. Положена е маркировка, а старият кантар е премахнат.

   Преди близо седмица при бившата бариера на входа бе поставено новото КПП, на което да се приемат документите на водачите, без те да слизат от превозните средства. В ход е и монтиране на нови осветителни тела в района.

   Поставен е и основният надпис за мястото, към което ще се насочват товарните превозни средства, които искат да ползват бъдещата фериботна линия.

   През следващите дни ръководството на Областна администрация – Русе отново ще посети на място и ро-ро терминала в Гюргево. За момента по данни на румънската страна може да се каже, че там драгирането на реката е завършено на около 80%. Продължават обаче ремонтите на административните сгради, като вече има осигурено електричество, водоснабдяване и канализация. Срокът за приключване на всички дейности по изграждането на фериботния комплекс на румънска територия е предвиден до края на август – началото на септември тази година. Очакванията са фериботът да превозва между 250 и 300 камиона на денонощие в едната посока.

Тагове : ферибот , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha