Днес е : Сряда, 19 Януари 2022

Новият областен управител Анатоли Станев: Идвам с приемственост

Публикация 14 Jan, 2022 / akcent.bg

    Анатоли Станев встъпи в длъжност като областен управител на област Русе. Това стана днес сутринта по време на тържествена церемония в Областна администрация – Русе. Той обяви, че идва с желание за приемственост и ще търси такава. „Познавам отчасти екипа на институцията, работил съм с част от хората и съм сигурен в техните професионални качества.“, заяви Станев и допълни, че има сериозен опит в изграждането на екипи и екипната работна. Новият областен управител сподели, че също ще работи тясно с местната власт в региона и се надява да срещне разбиране и общи намерения.

   Колкото до заместник областните управители, то засега е ясно, че областта остава с един. На този етап обаче е рано да се каже кога ще бъде назначен и от коя политическа квота. За поста областен управител Анатоли Станев бе издигнат от политическа партия „Има такъв народ“.

   Колкото до политиката относно ограничаване разпространението на Ковид-19, той обяви, че ще следва държавната и ще направи всичко възможно за ускоряване процеса по ваксинация в Русенско. Самият той е със завършен имунизационен цикъл и обмисля поставянето на бустерна доза.

   На журналистически въпрос относно диалога му с екоактивисти, той бе категоричен, че ще направи всичко възможно да има добра комуникация. Същевременно Станев посочи, че на необосновани твърдения няма да реагира и самият той се чувства удовлетворен от това, което е свършил като директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите. „Докато се премълчават факти, които са в полза на екологията и се преекспонират други, не знам до колко бих могъл да коментирам всяко виждане. Хората с висока гражданска позиция трябва да изразяват мнението смислено и аргументирано“, категоричен бе той.

 

 

 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама