Див популизъм в навечерието на назначението на областен управител на Русе

Див популизъм в навечерието на назначението на областен управител на Русе
Публикация   11 Ян, 2022   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1408

Едни и същи общественици не харесват друг ред, освен този, който ги устройва

  Неистов, див популизъм се завихри в навечерието на назначението на областен управител на Русе.

  Надявах се да има що-годе някакво наистина гражданско общество, но се оказва, че отново група пискливи "общественици", вече добили популярност като професионални протестъри, се опитват да налагат своите неясно какви компетенции и още по-неясни интереси.

  Първо се завихри някакво Открито писмо до премиера от членове на !!! ТРИ ФЕЙСБУК групи. Това е първото и най-грозно несъотвествие между твърдението и реалността.

   Става въпрос за една групичка съвестни граждани, които управляват или само членуват във въпросните групи. Част от тях са редовни на каквито и избори се зададат да се предложат в ластите на коя и да е партия или коалиция.

   Неясно по какви причини и защо не се харесва Анатоли Станев, но е цинично от него да се очаква за една година да реши проблемите на Русе за въздуха. Още повече, че за тази година не е ясно какви точно серизни проблеми се случиха с въздуха на града /всеки нормален човек, още повече русенец е наясно, че са необходими промени както в структурата на екоминистерството, така и в липсващите или занижени норми за вредни вещества.

  Че проблемът с чистотата на въздуха на Русе отдавна се преекспонира е повече от видно. Едни самообявили се за граждани с принадена стойност /по време на обявяваните от тях протести най-вече и единствено са самите те протестиращи....

   Но да се върнем на назначението на областен управител сега. Повече от видно и известно е, че все още настоящият областен управител Борислав Българинов се опита да пришие на тази длъжност големи ангажираности и да посади големи очаквания с изключително голяма PR активност.

  За съжаление, наистина за съжаление, мераците останаха като обещания и решаване на проблемите в миналата година.

Странно защо т.н. еколози, случайно или не, забравят, че досега действащия областен управител е защитавал интересите на най-големия реален и доказан замърсител на въздуха в Русе. Вместо това вадят милиционерската предположения, които са доста по-различни от реалността.

   Факт е, че коалиционното управление на страната излезе със споразумение как да бъдат разпределени назначенията на областните управители, като за Русе това е решено да е от квотата на Има такъв народ /лични отношения и малки като чест хорица въпреки че се опитват, няма как да не се признае, че ИТН по времето на трите избора спечели първите два/, за разлика от тоталното разочарование от представящите се на всеки един местен или парламентарен избор моралисти и хигиенисти на града.

    Неразбираемо е някакви "здрави" сили, нехаресвани видимо от гражданите не Русе, или поне неоценени вече години, да налагат свои виждания и изисквания при избран и утвърден ред и да се месят в политиката на която и да е партия.

   Не разбрах и кой, кой има това експертно мнение, за да познава до такава степен длъжностната характеристика на областния управител, за да ПРЕЦЕНЯ кой и дали отговаря. Всеизвество е, че една от структурите с липсващо съдържание е тази на областна администрация /затова и все по-често се говори за тяхното премахване/.

Вероятно и в момента част от нехаресващите евентуалният избор на ИТН обикалят колуарите на министерски съвет и на парламента да се самопредлагат....

  Жалко е, че избранниците на русенци, събрани в Общински съвет, стоят и гледат безмълвно... в позата на умрели лисици, както определя един от старейшините най-честото състояние на членовете на местния парламент.

   Би било добре всеки, който наистина търси и иска някаква промяна, да я започне от себе си. Би било най-честно и добре за всички!Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha