Днес е : Сряда, 19 Януари 2022

Радослав Атанасов е най-добрия русенски треньор за 2021 година, трима спортисти на ТСК – Русе попаднаха в топ 10

Публикация 10 Jan, 2022 / akcent.bg

   Треньорът на златните русенски щангисти – Радослав Атанасов стана за поредна година най-добрият треньор на Русе. Отличието му беше връчено на церемония провела се в зала „Европа“ на Доходното здание.  Състезателят на ТСК – Русе Ангел Русев зае почетното второ място в класацията „Най-добър спортист на Русе“. През изминалата 2021 година, той стана европейски шампион за мъже от първенството в Москва, а на Световното първенство в Узбекистан стана бронзов медалист в двубоя и златен в движението изтласкване.

   В топ 10 на най-добрите русенски спортисти попаднаха още двама русенски щангисти, които се подготвят от треньорския тандем Кръстина и Радослав Атанасови. Златните медалисти от европейското първенство при жените мъжете от Москва Надежда-Мей Нгуен и Стилян Гроздев заеха съответно четвърто и пето място в класацията „Най-добър спортист на Русе“.

    Класацията „Най-добър спортист на Русе“ се организира ежегодно от Община Русе и вестник „Утро“, за да се отличат най-добрите през изминалата календарна година. Класирането се определя от спортни журналисти от регионални и национални медии. Тази година номер 1 сред спортистите стана боркинята Биляна Дудова, която печели приза за четвърта година, а най-добър отбор е Баскетболен клуб Русе 2016.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама