Днес е : Сряда, 19 Януари 2022

Откриха официално обновената сграда на Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе

Публикация 23 Sep, 2021 / akcent.bg

   Днес бе открита обновената сграда на Първа районна служба на пожарната в Русе.

   На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместник-министърът на вътрешните работи Енчо Мирчев, гл. комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ — MBP., областният управител Борислав Българинов, директорът на РСПБЗН-Русе комисар Валентин Красналиев, В церемонията участваха още директорът на ОДМВР-Русе ст. комисар Мирослав Дамянов, директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ комисар Димитър Чорбаджиев и негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум.

   Кметът Пенчо Милков се обърна към присъстващите, като не пропусна да поздрави служителите на службата за пожарна безопасност и обеща пълна подкрепа от страна на Община Русе в тяхната дейност. В края на приветственото си слово кметът подари на комисар Валентин Красналиев осветена минути преди това от митрополит Наум икона на Св. Илия.

   Зам.-министърът на МВР Енчо Маринов подчерта, че спасяването на човешки животи и запазването на собствеността на гражданите изисква изключително високо ниво на подготовка, а с обновената си сграда РСПБЗН-Русе ще има възможност да увеличи своята оперативност и ефективност.

   От румънска страна събитието уважиха д-р Раед Арафат — ръководител на Директората за извънредни ситуации към румънското министерство на вътрешните работи, главен инспектор Раду Ковачи – ръководител на Инспектората за извънредни ситуации в Гюргево и Думитро Бейану – ръководител на окръжен съвет – Гюргево.

   Д-р Арафат поздрави всички присъстващи и заяви, че трансграничните проекти са от изключително значение за добросъседските взаимоотношения между двете балкански държави. Той изрази увереност, че това сътрудничество ще продължи и занапред.

   Сградата бе основно ремонтирана и всички помещения в нея са цялостно преоборудвани, благодарение на реализирането на съвместен проект с Румъния, като за българската страна неговата стойност бе малко над 2.1 милиона евро. Сега обектът отговаря на най-съвременните европейски изисквания, което я превръща в една от малкото от подобен тип в страната. Освен изградените енергийно ефективни системи, са подсигурени и най-съвременните средства за контрол на достъпа и видеонаблюдение.  За свободните часове на огнеборците са направени нов физкултурен салон, столова и места за отдих.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама