Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Как се правят революции? Да не се допуска стремежът към Промяна да се окаже поредната Подмяна

Публикация 08 Jun, 2021 / Румен НИКОЛАЕВ

Реваншизмът е заболяване на българското общество, подхранвано от партийните функционери

  Снимка: Ивайло НИНОВ

 В морето от пискливи крясъци на малограмотни, озлобени от бедност човечета /но бедността на голяма част от тях е личен избор/ бях решил, че няма нужда и аз да надавам глас в този блатен хор...

   Но изригналото народно недоволство, без политически окраски, относно "пенсионирането" на д-р Кантранджиев ме накара да видя някакви повтарящи се случки.

  Намеренията на служебния кабинет и явно вдъхновен от крилатата идея да "изчегъркат ГЕРБ", изхвърлиха извън борда един лекар, който се оказа и с БСП принадлежност.

  Протестите по- рано породи една друга буземна глупост, която Гешев сътвори с пращането на полицейския ботуш в храма на българската държавност- сградата на президентството.

  ... Ако се вгледаме по- назад във времето, Първата световна война започна също с един атентат...  

Сега модерната и актуална дума в обществения живот е ПРОМЯНА. Промяна на модела Борисов. Но с действията временният здравен министър показва болшевишки нагон в стремежа си да се докаже. Но явно действията му много напомнят тези на Гешев...и заприличва на ПОДМЯНА.

   ...Очакват ни отново избори. Отново неЗАВИСИМИ медии ще ни обливат с мъдрости и плява на новоизлюпени политици и на прехвърлили цялата политическа партийна палитра номади /http://old.segabg.com/article.php?id=4394/.

   Странно президентът призова партиите да смекчат това и да мислят за обединение /разбирай правителство/. След като цял един мандат предсавляваше част от гражданите...

    Ако някой си направи труда и се върне в зората на т.н. демокрация ще види как от Партията започва едно голямо роене и люспене.

  Но и нова не е нещо ново в нашата история. И преди 9-ти септември правителства са се сменяли, като България е била лашкана от шепа русофили към германофили, към англофили и разни там ...фили, които отново са яхвали избирателя са демонстрирали нагло "Никой не може да ти даде толкова, колкото аз мога да ти обещая.

  Сега едни празноглавци обикалят от партия в партия, от абревеатура в трибуквие или четирибуквие с една единствена цел- келепир!

 Винаги съм се чудил как едни партийни лидери яхват партии, събрали под партийното знаме аутсайдери в обществото?

   А то било просто- като групите по интереси... Опошляването на нацията и целенасоченото изчегъркване и на образованието се оказа приоритет за редица управления на държавата, незамисимо от цвета - ЧАЛГАТА се превърна в БИБЛИЯ, която подрастващите поглъщаха както някога техните родители науката.

   И така- партийни лидери се правят на идиоти, за да се харесат на своите избиратели.

  И лумпените зейват- Горе! Долу ! Уууу, Ааааа! Смърт ....

  В същото време парламентарната история показа, че театърът пред избирателите трае два месеца- вече няма и месец. А в останалото време схеми, търгове, уйдурми...

   Идеологията, уважаеми братя и сестри, е една- За коквото и да ти говорят, става въпрос за пари... не за суверена, не.

   Партизирани политици се борят за финансова подкрепа от Изток, от Запад, чакат падащи звезди от знамето на Европейския съюз да дръннат в техните банкови сметки.

  Не забравяйте, че олигархията никога, никога няма да сложи интересите на онези, които творят благата пред всяка една възможност за печалба.

   Политическите партии, за съжаление се превърнаха в схеми в ръцете на бързо забогатели българи, които дават "всичко от себе си" да се домогнат до "Солунската митница"- разбират до управлението и задаващите се милиарди от Европа.

  Та... добре е да оставим емоциите, за дадем път на разума и да се питаме какво ни се предлага на изборния пазар?

   Просто трябва всеки да поеме своята отговорност и покаже цената на своя ГЛАС. Но да направи своя ЛИЧЕН ИЗБОР на ЛИЧНОСТ, а не пусне просто една бюлетина, чийто оттенък трае до 4 години.

   Да не забравяме- Пътят към АДА е покрит с добри намерения!

Коментари

Реклама

Реклама