Днес е : Петък, 16 Април 2021

ВМРО-дарители от Ротари клуб Русе с меценатска програма в здравеопазването

Публикация 01 Apr, 2021 / akcent.bg

   Кандидатите за народни представители от листата на ВМРО-Русе за 19 МИР Нина Крушева и Владо Владов,и председателят на Ротари клуб –Русе Ивайло Сонев са в основата на голяма дарителска кампания, чрез която ще бъдат осигурени 100 нови болнични легла в интензивния сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо – фтизиатрични заболяванияД-р "Димитър Граматиков".

   Първите шест легла вече са в болницата, оборудвани с всичко необходимо за пациентите и в помощ на лекарите, които се грижат за тях. Леглата бяха приети с благодарност от персонала на особено натоварения - вече повече от година заради пандемията- интензивен сектор на лечебното заведение.

   С дарителския жест  бе поставено началото на мащабен благотворителен цикъл от инициативи на русенските ротарианци, които събират средства за още няколко големи клубни проекти.

   За кампанията Владо Владов сподели: „ Ние си дадохме дума и сме направили точни разчети как, въпреки трудностите в бизнеса,  всеки от нас може да отделя  достатъчно щедро, а не символично, лични средства, за да подпомогнем белодробната болница.

   И това начало е всъщност първа стъпка към   един по-широк периметър на  меценатската ни програма, обърната изцяло към проблемите на местното здравеопазване, лекарите и медицинските работници.“
 

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама