Днес е : Събота, 24 Юли 2021

"Има такъв народ" в Русе - Нека хората да излязат и да посеят семената на бъдещото си добруване!

Публикация 01 Apr, 2021 / akcent.bg

      Продължение от разговора с участници в челната четворка  листата за народни представители в Русе от ПП "Има такъв народ" в предстоящите парламентарни избори - Светлин Стоянов, Васил Георгиев, д-р Алпер  Мурадов и Билян Кършовски.

   И като говорим за промяна..

    Промяната трябва да започне от днес. Тя обаче може да се случи, ако всеки един от нас разбере, че неговият глас е важен. Да изрази по този начин желанието си за промяна, независимо за коя политическа партия гласува. Единствено по този начин може да търсим и да очакваме Демокрация.  Дълбоко вярваме, че българският народ е разумен и ако хората се отърсят от страховете си, от елементарното да получат сега и веднага някаква облага с 1-2-3 банкноти или дадат гласа си, натиснати от битието си, ще гласуват за различното, за нещо позитивно. Затова и хората казват: "Каквото посееш, това ще жънеш".  Пожелавам хората да излязат и да посеят семената на бъдещото си добруване!

     За бизнеса?

  Българският бизнес е доказал, че е жизнен адаптивен, иновативен, можещ. Неслучайно повечето  българи в чужбина успяват, защото го правят по ясни правила. У нас също успяват, има безброй много, честни и упорити дребни средни и едри собственици, кои по успели кои по малко, за съжаление те успяват и оцеляват „ въпреки“ средата като че ли на пук на безобразията и тежестите които се стоварват върху тях. Какво ли ще е ако ситуацията е по различна? Сигурни сме, че скоро ще разберем. Защото битката е да се осигури на бизнеса предсказуема среда, ясни правила, стабилна, независима съдебна система, която да защитава неговите права. Да се развива в среда, в която ще бъде намалена административната тежест и не на последно място- ще има справедлива държавна подкрепа. Не тази, която и сега получават  компаниите от партийните обръчи, а подкрепа за истинския средния и най-вече за малкия бизнес.

  Да не пропуснем и друг въпрос, за който много се говори, партийки обсебват темата за чистотата на въздуха, но никой нищо реално не постига като краен резултат...

   За русенци въпросът "чист въздух" е болезнен, тъй като имат лош спомен от преди 35 години, когато хората ходеха навън с маски, а очите им сълзяха и ги боляха гърдите. Русенци бяха първи, въпреки че свободата на словото беше ограничена, които защитиха здравето и бъдещето на своите деца.

Част от проблема е липсата на норми, европейски и български, които да дадат право при нарушаване на екологичните норми, от което и да е производство, нарушителите да бъдат санкционирани или ако е престъпление да бъдат дадени на съд и осъдени.Нужни са  повече експерти в областта на екологията и здравеопазването, както и да бъдат създадени такива норми, а тези които съществуват да бъдат строго спазвани. Ако има установени нарушения при изграждане на производствени мощности, водещи и до замърсяване на околната среда или замърсяване поради не спазване на технологии или защото е просто „много скъпо и няма наказани то изводът е само един  няма политическа и административна воля за това.

          Партийните субсидии бяха част от Референдума. Каква е позицията Ви в навечерието на изборите?

   Българският народ много ясно се произнесе по въпроса за субсидиите на Референдума. Всичко е много просто- когато държавата отпуска 8 лева на глас /най- много в Европа/, а за един мандат това прави около 100 млн. лева субсидии. Тези пари не са само за парламентарно представените партии, а и за тези, които са преминали границата от един процент. Така един значителен финансов ресурс отива в партии, които не участват в обществения живот. Тези средства се използват къде по предназначение, къде за други цели...

   Ние обаче ясно сме заявили, в случай, че ни бъдат дадени субсидии в размер на 8 лева на глас, няма да бъдат усвоени. Политическа партия "Има такъв народ" ще ползва само един от тези 8 лева, а останалите ще бъдат върнати. Наше дълбоко убеждение е,че избирателите не трябва да поддържат партийни каси, а народните пари трябва да остават за публично разпределяне в полза на хората.

   Става въпрос за около огромен ресурс, голямата част от които може да се използват за разумна социална дейност.  Партиите трябва основно да се издържат от членския внос. Хората, които се събират в един клуб на единомислие, трябва всеки един от тях да даде своя дан, своя принос. Искаш да участваш със свои представители в управлението, да се направят според теб полезни неща. Нормално е, съвсем нормално е да подкрепиш и със лични средства, според възможностите ти. Може и се правят дарения от тези, които имат по-големи възможности.Това, че партийните субсидии ще бъдат намалени не означава, че партиите ще се обърнат към бизнеса и ще чакат от тях финансова подкрепа. Щом партиите не могат да се издържат, означава само едно- че нямат достатъчно привърженици. Защото не могат да убедят хората в това, което им казват.

            Засягаме и въпроса за честността на изборите.

    Няма послание на нито една политическа партия, което да не завършва с "Купуването и продаването на гласове е престъпление!". И същевременно всички партии говорят за корпоративен вот, всички го правят, само те говорещите не го правят. Това е лицемерие и манипулация. Не твърдим , че всички го правят. Може да има индивидуални престъпници, има образувани наказателни  дела, и въпреки всичко съмнението остава! Силно се надявам да не е така. Да направим необходимото, за да се изчисти това съмнение. Като видеонаблюдението по време на изборния ден, което ще позволи да се следи  самия процес на гласуване. Най вече да гласуваме всички, тогава пазарувалите, манипулиралите просто ще са хвърлили средства на вятъра.

     Следва продължение....

  ------------------------------------------------------------------------------------------- 

Светлин Стоянов   е завършил Езикова гимназия „Гео Милев“ в Русе. Магистър е по икономика от УНСС София. Работил е в няколко търговски банки, 8 години е бил офицер в НСО с чин „Капитан“. През 2007-2008 г. е административен директор на „Нестле“- България. От 2012 г. до 2016 г. е отговорник охрана във Френското посолство, а от 2016 г. до момента е шеф на охраната на посолството на Саудитска Арабия в България.

Васил Георгиев- възпитаник на АЕГ "Гео Милев" Русе, завършва през 1989 година с отличие, след това СУ "Климент Охридски", магистър Тюрколог, магистър по Право. Работил е като дипломат в Република Турция, в момента е мениджър в голяма международна компания.     Семеен с две деца.

   д-р Алпер Мурадов- род. през 1971 г. в Свищов, завършва АЕГ "Гео Милев" Русе с отличие. Печели конкурс в Медицински университет в София.

Работи и специализира Ортопедия и травматология в МБАЛ "Пирогов", в УБ "Бойчо Бойчев"  Горна Баня, вече 15 години практикува вМБАЛ "Света София"и е визитиращ консултант на МБАЛ "Дева Мария" и МБАЛ "Бургасмед".

Д-р Алпер Мурадов е преминал множество обучения и специализации в вунивеститетски болници и центрове в Швейцария, Германия, Австрия, Великобритания, Франция, Белгия, Хърватска, Словения, Турция, САЩ, Япония, Ю. Корея.

  През 2021 г. защитава магистратура по Здравен мениджмънт в Международното Висше Бизнес училище - София.

Билян Кършовски е завършил АЕГ "Гео Милев" Русе. Бивш командос от 68-ма бригада в Пловдив,. Представител на Военно- промишления комплекс. Участник в кастинга за политици през 2018 г.

Средната възраст в листата на кандидатите за народни представители в Русе е 46 г., като най-младият е на 32 г., а най-възрастният- на 62, като преобладават тези на около 50 години. Хора с професионален и житейски опит, които са свързани с Русе, без да са били членове на политически партии, без хора, свързани със службите.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама