Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Операции по противодействие на престъпността се проведоха на териториите на общините Бяла и Иваново

Публикация 08 Feb, 2021 / akcent.bg

Действията са реализирани под надзора на прокуратура, полиция, ДАИ и Регионалната дирекция по горите

   Специализирани полицейски операции по противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места се проведоха в края на миналата седмица на териториите на общините Бяла и Иваново. В действия са се включили екипи служители от различни подразделения на ОДМВР-Русe, съвместно с представители на Регионална дирекция по горите Русе и Регионална дирекция Автомобилна администрация –Русе и са реализирани под надзора на Окръжна прокуратура Русе.

   В хода на операциите служителите на МВР са извършвали проверки за незаконна сеч и нерегламентирано съхранение, както и транспортиране на дървен материал,  посегателства срещу собствеността на гражданите, управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушения на ЗДвП, нарушения на закона за българските лични документи, също за нарушения на акцизните режими, спазването на карантинни режими и въведените ограничения във връзка с извънредната обстановка, както и други дейности с цел превенция на конвенционалната престъпност. Наред с това установяване и на лица, извършители на престъпления, лица обявени за издирване, местно и общодържавно, проверки по Закона за гражданската регистрация.

   В резултат на екипната работа са установени нарушения и са образувани: 14 преписки, свързани със случаи на незаконно съхранение и транспортиране на дървесина на териториите на село Щръклево,  гр. Две могили и гр. Бяла.    Образувано е едно досъдебно производство за притежание на културно-исторически ценности в гр. Бяла, където в имот са установени антични монети и металотърсачи.  Започнато е още едно досъдебно производство, във връзка с наркотици, след като в частен дом в с. Щръклево е намерена около 15 гр. марихуана. Заведена е една преписка за открити акцизни стоки без бандерол – цигари, в имот в гр. Две могили. Разкрита е кражба на колело на стойност 3500 лева от Бяла, съвместно с ОДМВР Варна.

   По време на операциите са извършени и проверки на тежкотоварни автомобили от екипи на автомобилната администрация, при които са констатирани 9 нарушения.

    Действията на служителите на ОДМВР–Русе по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция на територията на малките населени места в областта продължават, в хода на планирани и други специализирани полицейски операции,  както и засилване на полицейското присъствие в района на училищата, след връщането на учениците в клас, с оглед противодействие разпространението на наркотични вещества.
Продължава и екипната работа между различните институции, под ръководството на прокуратурата и с други широкомащабни проверки в различни населени места.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама