Вторник, 26 Септември 2023

"Ариана" акостира в Русе за първи път със 120 немски туристи на борда

Публикация   19:42     06 Апр, 2012 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     468

Гордостта на "Дунав турс" е ангажиран плътно до края на сезона

       /Снимки 1,2,3/ Със 120 немски туристи на борда пристигна в Русе пасажерски кораб „Ариана”. Той е най-новото попълнение във флота на „Дунав турс” АД. Това е първото плаване на кораба, който беше пуснат на вода преди две седмици във Франкфурт на Майн.

 

       В края на март „Ариана” потегли от Пасау в посока делтата на река Дунав.         

Корабът бе посрещнат от духовата музика на Русе в осем часа сутринта, а всеки един от пътниците ще получи картичка с поздравления от изпълнителния директор на дружеството  Катя Стоянова, както и мускал с розово масло. През този сезон м/к „Ариана” ще акостира още четиринайсет пъти в Русе.

             Пасажерски кораб „Ариана” е с дължина сто и десет метра, висок е шест метра и разполага с осемдесет и една кабини. Това е първият кораб на русенското дружество, в който са монтирани така наречените френски прозорци, даващи възможност на туристите за панорамна гледка от кабините.  Корабът разполага и с еко бар на кърмата, който  предлага  на гостите здравословни напитки.

Два мощни двигателя на Катерпилър от по 1000 к.с. движат модерния кораб. Резервоарите за гориво са за 100 тона дизел, а за вода- 250 тона.

  Не е за пропускане фактът, че интересът към новото модерно попълнение на "Дунав турс" е повече от очевиден- всички 164 места на круйзния кораб са продадени до края на сезона, както и след това, заяви изп. директор Катя Стоянова. Вече сезонът е открит и плават по своите дестинации и другите кораби на дружеството. Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha