Четвъртък, 28 Септември 2023

Започва изграждането на спортна зала със закрит плувен басейн в СУ "Васил Левски"

Започва изграждането на спортна зала със закрит плувен басейн в СУ
Публикация   11:28     10 Дек, 2020 /     текст и снимка- Румен НИКОЛАЕВ   /     1575

   Първа копка по изграждане на спортна зала с басейн днес бе направена в двора на СУ "Васил Левски" . Това е много важен проект по няколко причини- защото в Русе няма друго спортно съоръжение и градът изпитва остра нужда от качествена спортна зала.

  В момента учениците се налага да провеждат часове по физкултура в малък салон по 4-5 паралелки. В училището се обучават около 1500 деца и изграждането на подобна спортна база е наложително. Басейнът ще позволи да се развият и плувните спортове...  В момента професионалните плувци на града тренират на басейна в  Гимназията по речно корабостроене и корабоплаване.

   Крайният срок е пет години. Първият етап на изграждане е 2,4 млн. лева и предвижда обектът да бъде завършен до груб строеж. Той ще бъде финансиран изцяло от общинския бюджет, като половината от средствата вече са осигурени, а и в момента се търсят пари и по други направления, за да може да бъде завършен по- рано.

   В какъв срок ще бъда завършен обектът, ще зависи от финансирането, но това е работа на общината, каза управителят на фирмата- изпълнител "Адис Калинов", инж. Калин Калинов. Ние ще отговаряме за качеството и изпълнението на строително- монтажните работи. Фирмата бе изпълнител и на Спортната зала в Русе, което показва, че имаме опит в изграждане на такива съоръжения.

   Официални гости на събитието бяха още председателят  на Об. съвет Иво Пазарджиев, зам. кметът по строителство и архитектура Магдалина Илиева, началникът на РУО д-р Росица Георгиева, директорът на училището Красимира Иванова, общински съветници.

    В двора на СУ „Васил Левски“ ще се изпълни нова спортна зала ситуирана с лице към ул. Цанко Церковски. Сградата ще е с размери по план 48 на 36 метра. Сградата ще се състои от един надземен етаж с топла връзка към блок Д, частична галерия на фоайе, частичен сутерен 1 (полуподземен) и частичен сутерен 2 (инсталационен). Новата сграда е проектирана с връзка към сега съществуващата училищна сграда (блок Д) и със самостоятелен подход от към улицата за ползването на съоръженията от външни посетители. В сградата са проектирани две основни съоръжения:

  • Зала с игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места;
  • Плувен комплекс с учебен плувен басейн, разположен в сутереното ниво.

        В новата сграда ще се помещават:

  • Първи етаж – фоайе към стълбища и асансьори, спортна зала с игрално поле за хандбал със светла височина 7 метра и трибуни за 600 места за сядане за посетители;
  • Топла връзка – покрит остъклен коридор, осигуряващ директен достъп от второ ниво на съществуващия блок Д до трибуните на спортната зала;
  • Галерия – тоалетни за посетителите на залата и бар-кафе с гледка към игрището;
  • -Сутерен 1 – два броя съблекални с тоалетни и душове към спортната зала; плувен комплекс: учебен плувен басейн с размери 12 на 25 метра, отделни съблекални за момчета и момичета, тоалетни и душове към тях
  •     фитнес зала за СПА цeнтър и битовки – съблекални, тоалетни и душове; лекарски кабинет, помещение за съдии и треньори, складове и инсталационни помещения, обслужващи коритори;
  •   Сутерен 2 – инсталационен етаж към басейна с помещение за помпи, помещение за химикали, компесаторен резервоар, колектор около басейна.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha