Днес е : Събота, 10 Април 2021
Парламентарни Избори 2021

"Булмаркет ДМ" осигури кислородни концентратори за тежко болни от COVID-19 свои служители

Публикация 20 Nov, 2020 / akcent.bg

    "Булмаркет ДМ" достави 5 броя кислородни концентратори PHILIPS EverFlo за нуждите на свои служители. Те ще им бъдат предоставяни безвъзмедно за ползване, в случай че им се назначи кислородна вентилация при усложнения от респираторни заболявания, причинени от COVID-19.

   Както е известно, пневмонията и съпътстващата я остра дихателна недостатъчност, са най-честите причини за неблагоприятен за живота изход при най-тежките случаи на заболяване с COVID-19. В такива случаи трябва болният трябва задължително да се постави на изкуствено дишане, но с увеличаване на лекуващите се в интензивните отделения скъпата апаратура започва да недостига в болниците. С осигурените вече кислородни концентратори служителите на компанията ще могат да разчитат, че усилията на лекарите ще бъдат подкрепени и с наличието на адекватна техника, която в много случаи може да бъде животоспасяваща.

   "Булмаркет ДМ" очаква и доставката на 500 броя комбинирани теста за откриване на антигени на 2019-nCoV и грип А + В (RADCOV5). С тях служителите ще могат да се тестват при съмнения за респираторни заболявания. От началото на пандемията компанията заплаща PCR тестовете на своите служители, когато се налага да си правят такива.

   Компанията вече изследва веднъж служителите си за COVID-19 през април-май, когато бърз и PCR тест бяха направени на персонала, който най-често се среща с хора и оценен като рисков.

   Продължават ежедневната дезинфекция на всички помещения, строгият пропускателен режим в обектите и задължителното използване на лични предпазни средства, с които дружеството се стреми да опази здравето не само на служителите си, но и на своите клиенти и партньори.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама