Днес е : Понеделник, 14 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Русенски двупътен локомотив ще работи за метрото в Момбай

Публикация 27 Oct, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Акумулаторните маневрени локомотиви на "Експрес сервиз" изместват все по-често дизеловите заради екологията

  Русенски двупътен акумулаторен локомотив потегли тези дни за Индия, съобщи за Акцент.БГ мениджърът на "Експрес сервиз Цветелин Колев".

    Новият маневрен локомотив ще работи в метрото в Момбай. Машината е изработена след като единствения локомотивен завод в страната печели обществена поръчка измежду още трима участници- от Германия, Италия и Индия.

  Локомотивът е двупътен, тъй като може да се движи както по релси, така и с гуми. От този модел са поръчани и произведени 4 за Германия и два за Турция. Концепцията за производство и развитие на "Експрес сервиз" вече не предвижда предлагане на двупътни маневрени локомотиви и съвпада с тази на възможителите от Стария континент..

   Заводът е пионер в производството на акумулаторни машини и е добре позициониран на европейския пазар. Расте интересът към акумулаторните локомотиви наред с редицата положителни характеристики е заради екологичната среда на работа. Акумулаторните маневрени локомотиви скоро ще изместят напълно дизеловите, категоричен е Колев. Всъщност това е същата тенденция, която по- бързо се осъществява в автомобилостроенето.

    В момента се работи по поръчка за Англия и за Германия.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама