Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Илон Мъск обеща автономна кола за 25 000 долара ... след 3 години

Публикация 24 Sep, 2020 / akcent.bg

   Изпълнителният директор на водещия производител на електромобили Tesla - Илон Мъск обяви, че компанията ще може да продава автономни автомобили на цена от 25 000 долара. Това ще  стане в рамките на  следващите 3 години. Обещанието беше направено по време на презентация, озаглавена „Ден на батерията“, по време на която  Мъск представи технологичния напредък, който Tesla е осъществила в разработването на новите си продукти.

   Основната новина беше, че компанията е разработила нов тип батерии, които ще дават 5 пъти повече енергия, 6 пъти повече мощност и 16% по-дълъг пробег. Батериите ще станат интегрална част от шасито на автомобила, така че да се намали тяхната ефективна тежест.  Освен че ще произвежда собствени батерии, Tesla ще се снабдява с такива и от производителите Panasonic и LG Chem, като доставките  на батерии остават основен проблем пред развитието на индустрията на електромобилите.

   Новините обаче не се оказаха особено вълнуващи за инвеститорите и цената на акцията на Tesla се понижи 5,6% по време на вчерашната сесия.  Към момента пазарната стойност на акциите на компанията възлиза на 395 млрд. долара и все още надхвърля с повече от 1000 пъти годишните приходи на Tesla.

   Презентацията се проведе пред 240 от най-големите акционери на компанията – всеки от тях беше позициониран в отделен автомобил Tesla Model 3.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама