Днес е : Понеделник, 26 Октомври 2020

39 контактни лица са установени на ученика от МГ Баба Тонка с положителен PCR тест

Публикация 17 Sep, 2020 / akcent.bg

10-годишно момче от гр. Сливо поле е в Университетска болница „Света Марина“ в гр. Варна

    Епидемиологичното проучване, свързано с ученика от МГ „Баба Тонка“ с положителен PCR тест за коронавирус,   продължава. До момента са установени 39 контактни лица. От страна на Регионалната здравна инспекция е връчено предписание на директора на училището за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки в гимназията

   По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са констатирани два нови случая на коронавирус. Става дума за жена на 34 години от гр. Русе и 10-годишно момче от гр. Сливо поле. Жената е в добро общо състояние и без сериозни оплаквания, като за момента се намира под домашна изолация.
    По данни на общо практикуващия лекар на 10-годишното дете то е хоспитализирано в Университетска болница „Света Марина“ в гр. Варна, като момчето не е посещавало училище от началото на учебната година. Оказва се, че детето е контактно на майка си, която е била диагностицирана с коронавирус, но жената вече е излекувана.

.    От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 379 души, като понастоящем активните случаи са 57. От тях 21 са на болнично лечение, а 36 са под домашна изолация.

От активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка е съответно 26 и 31. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 217 са жените, а мъжете са 162-ма, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 302.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама