Днес е : Четвъртък, 21 Януари 2021

„Магическа река“ показват художници на кея в Русе

Публикация 31 Aug, 2020 / akcent.bg

  От 31 август до 4 септeмври 2020 г. на кея в Русе ще се проведе четвъртото издание на 3D STREET ART. То се организира от Фондация „Русе – град на свободния дух“.

    В продължение на пет дни художници  ще създадат три триизмерни произведения на тема „Магичната река“. Творбите ще бъдат представени на три равнини, които оформят своеобразен ъгъл на стая. Конструкциите са разпределени на три ключови места на кея.

   Предвид усложнената епидемична обстановка в глобален мащаб в пленера тази година ще вземат участие само български творци. Това са членовете на GiArtCrew – единствената художествена група в България, която твори в сферата на триизмерното улично изкуство, оптичната илюзия, стенописите и стрийт арт. Групата е сформирана през 2014 г. в гр. Велико Търново, а в екипа й са Невена Лефтерова, Евгения Лефтерова и Нина Ковачева. Заедно те ще разкрият тайните, които може да крие една река.

    Евгения Лефтерова  обръща поглед към речния бряг, където могат да се срещнат дивите лебеди. Невена Лефтерова ще пренесе зрителите на речното дъно и ще ги срещне със златната рибка, а Нина Ковачева ще ги покани на пътешествие с лодка под светлините на луната.

   Художниците ще бъдат наградени на 4 септември на официална церемония по време на празника на кея, когато ще бъде даден старт на изложбата. Преди това на кея русенски деца ще имат възможност да рисуват на асфалт и да покажат своето виждане по темата „Магичната река“.

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама