Днес е : Неделя, 17 Януари 2021

На 11-и септември ще бъде открит паметник на Васил Левски в Русе

Публикация 18 Aug, 2020 / akcent.bg

Повече от двайсет години русенци очакват възможността да сведат глава пред делото и героизма на Дякона

  Зам. председателят на ВМРО, председател на парламентарната комисия по регионално развитие и народнен представител Искрен Веселинов, областният управител Галин Григоровкакто и областният координатор на ВМРО Траян Тотев се запознаха на място с дейностите по изграждането на паметника на Васил Левски в Русе. След разговор с представители на строителната фирма стана ясно, че всички дейности се изпълняват в срокове и датата на официалната церемония по откриване на паметника на Апостола на свободата в крайдунавския град няма да се налага да бъде променена отново. Събитието ще се проведе на 11-и септември от 17.00 ч., като в програмата е предвиден и патриотичен рецитал на децата от театър-школа „Артистисимо“.

   Сред официалните гости се очаква да бъдат заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

    Повече от двайсет години русенци очакват възможността да сведат глава пред делото и героизма на Васил Иванов Кунчев, познат на всички нас като Васил Левски.

Изграждането на паметника на Апостола на свободата в Русе стана възможно благодарение на инициативен комитет, в който участват редица родолюбиви русенци и активни общественици, а негов председател е Искрен Веселинов.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама