Днес е : Понеделник, 1 Март 2021

През септември започва рехабилитацията на пътя Русе-Кубрат

Публикация 01 Jul, 2020 / akcent.bg

     По инициатива на областния управител на област Русе Галин Григоров се проведе среща  с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, на която се обсъди предстоящата рехабилитация на отсечката между Русе и Кубрат от републикански път II-23. Ремонтът на отсечката е приоритет и екипите не са спирали работа за миг, спазвайки законовите процедури и срокове, съобщи председателят на АПИ пред кметовете на Русе, Кубрат, Ветово, селата Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец.

     През септември стартират ремонтните дейности на 47 км. от този път. Има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвят договорите, а днес са отворени и ценовите оферти за надзор. Трасето ще бъде рехабилитирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лв. За да върви работата по-бързо и оперативно участъкът е разделен на два обекта. В лот 32 е 21,5-километровата отсечка от Русе до 21-ви км на пътя между с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и преминава през с. Червена вода, а в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат, в областите Русе и Разград.  Срокът за изпълнение и на двата участъка е 10 месеца. Предвижда се ремонтът да започне през септември и догодина през лятото да се пътува по ремонтирания път.

     Проектът предвижда път II-23, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

     По време на срещата, на която присъства и заместник областният управител Свилен Иванов, бяха обсъдени и други актуални за инфраструктурата в региона въпроси.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама