Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Списъкът "Бобокови" с имена и милиони- идеи за интерпретации или опит за сатанински внушения

Публикация 30 May, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

  Не зная доколко прокуратурата добре работи с правната материя, но явно с PR изявата по случая с братя Бобокови заслужава висока оценка.

   Списъкът, който услужливо е пуснат на една медия, която премиерът припозна като телевизия на Васил Божков, незнайко как и защо получи загадъчен документ, открит на още по-загадъчно място. Като към тази загадъчност се прибавят и загадъчните цифри в милиони, връх на черешката е и уточнението, че в списъка присъстват хора, вече споминали се от естествена смърт или принудително.

Наред с имената от Ъндърграунда от близкото минало има и такива, които и днес са авторитети и хора с влияние.

  Липсата на време, в което е направен списъка, до известна степен обърква читателя, но наличието в него на суми от милиони левове и долари, като в него има и "НИЕ",  най-вече прилича на списък с потенциални акционери в банка, отколкото на списък на жертви за отстрел. Или на неофициална класация на най-богатите българи.

  Със сигурност /май не съм много сигурен/, въпросът какво точно означава този списък и какво острие е в ръцете на прокуратурата, ще бъде зададен или ще стане ясно.

  Но със сигурност от прочетеното става ясно, че начинът на представяне от прокуратурата и съдържанието на списъка като имена и цифри доста се разминават. Разбира се, за хора, които търсят истината, а не се пързалят на поредната показна акция /няма да забравя и за ареста на Трактора, на стряскащата фраза от Петьо еврото за Николай Цонев, за опасаната от прокурори сграда на КТБ, очаквани от предварително информирани медии и редица други театрални постановки и балони, за ОГП в Дунарит и други такива "обществени поръчки".

  Но ако се търси и се посочва някаква връзка с Най-богатия българин доскоро, а сега най-голям престъпник Васил Божков, това е друга работа.

  Дано поне стане ясно какво се случва с боклуците, които от 6 години са приоритет на други бизнесмени и които "топлят" гражданите или пък се явяват в яркия облик на благодетели.Засега.

   ... или за пореден път ще бъде доказана поговорката "За каквото и да ти говорят, знай, че става въпрос за пари. Ако не е за пари, то е за много пари."

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама