Днес е : Петък, 16 Април 2021

Откровено за русенската екология и за проблемите на спортната травматология

Публикация 03 Oct, 2019 / akcent.bg

   Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО-Българско национално движение(НФСБ)“ се срещна с граждани и предприемачи, за да обсъди с тях наболелите напоследък екологични проблеми в Русе. Разговорът беше посветен и на проверките, които Григоров разпореди през септември, в качеството си на областен управител, които трябваше да се извършат от ангажираните с мониторинга на въздуха и околната среда местни регулаторни институции, чиито административни управления, на ниво министерства, се намират в столицата.

   Григоров съобщи, че за изминалия месец са проведени спешни консултации със специалисти за реалната възможност в шест района на общинския център Русе да бъдат поставени ново поколение сензори и свръхчувствителни датчици, които могат да отчитат всички параметри на замърсяването на въздуха, а не само нивото на фини прахови частици и концентрацията на изгорелите газове.

    „Новите анализатори са непознати в досегашната българска практика. Това са уникални уреди и за Европа, но вече ги има позиционирани по индивидуални схеми в големите градове на континента. В условно наречения „обръч“ от шест станции, които могат да бъдат монтирани по наша схема в Русе, с директна връзка през интернет, всеки гражданин ще може да вижда показателите на уредите през цялото денонощие. Системата е скъпа, но когато става дума за здравето на русенци, ограниченият финансов ресурс и бюджетната рамка не могат  да бъдат аргумент за по-нататъшно отлагане. Мисля, че не бива да бързаме, има процедури, правила и законови норми. И все пак, екологията е сред най-важните приоритети в моята визия за управление на Русе през следващия кметски мандат“, сподели Григоров.

            В комплекс „Ялта“ се проведе среща с лекарския екип, който се грижи за травматологията на спортуващите русенци. Лекарите споделиха свои битови и финансови проблеми, и дадоха конкретни предложения как в партньорство с общината могат да се променят условията за по-ефективна грижа, от която всеки ден имат нужда елитните състезатели и масово практикуващите различни спортове в Русе.

   КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

 

 

 

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама