Днес е : Сряда, 15 Юли 2020

Борисов: Аз лично не съм чул за малайзийска компания с инвеститорски интерес от 6 млрд долара в България

Публикация 13 Sep, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Премиерът не знае за намеренията и за изграждане на пътя Русе- В. Търново, за летището, за тунелът под Шипка

Аз лично не съм чул за Малайзийска компания с инвеститорски интерес от 6 млрд долара в България. Това отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на Акцент.БГ защо не се говори за този инвеститор на национално ниво. В същото време Борисов обясни, че от румънска страна няма интерес за изграждане на втори Дунав мост при Русе. Приоритетите им са други, както нашите са магистралите "Струма", "Хемус", "Марица".

   Премиерът обясни, че АПИ работи по два ЛОТ-а на магистралата на Русе- Велико Търново, но не потвърди, че от есента ще има първа копка на дългоочакваното съоръжение при Бяла.

  При инвестиции от над 1 млрд лева процедурите са тежки и тромави.

 

   Малайзийска компания проявява инвеститорски интерес към изграждането на втори мост над Дунав при Русе, както и на автомагистралата Русе - Велико Търново, съобщи на брифинг преди месец  областният управител ГалинГригоров. Той  посочи, че вече са се провели разговори със собственика на компанията "Eonmetall Group Berhad" - Гох Ченг Нуат, както и с представителя й в България Антон Стайков.

  На проведената среща потенциалните инвеститори са били запознати с потенциала на Русе като логистичен център. Представителите на малайзийската компания са проявили интерес и към изграждането на логистичен център в региона, на магистралата Русе- Велико Търново, развитие на летище Русе и др..

  Според предварителните прогнози подобна инвестиция от страна на чуждестранната компания би възлязла на 2 милиарда лева. По неофициална информация "Eonmetall Group Berhad" е изпратила до правителственото оферта за инвестиционни намерения в различни инфраструктурни проекти в страната за 6 млрд. лева.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама