Днес е : Събота, 5 Декември 2020

Военноморските сили отбелязват 140-та годишнина от създаването си

Публикация 05 Aug, 2019 / akcent.bg

Със заповеди на кмета на Община Русе Пламен Стоилов наградени бяха капитан III ранг Мирослав Трифонов, главен старшина Михаил Младенов и старши матрос Галин Георгиев.

   Заместник областният управител Валентин Колев участва и в съвместната пресконференция на командването на Военноморските сили на Република България и Община Русе.

   Контраадмирал Кирил Михайлов отбеляза, че по първоначални оценки проведеното учение „Бриз 2019“ е преминало успешно, като до края на годината наши бойни и спомагателни кораби ще участват и в други съвместни мисии. В пресконференцията от страна на Община Русе участваха заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Управление при кризи“ Спасимир Димитров, както и началникът на отдел „Култура“ Ани Сипос.

   Традиционно по време на пресконференцията бяха отличени и военнослужещи от българските военноморски сили. Със заповеди на кмета на Община Русе Пламен Стоилов наградени бяха капитан III ранг Мирослав Трифонов, главен старшина Михаил Младенов и старши матрос Галин Георгиев.

   Командирът на Военноморските сили връчи на заместник областния управител почетен плакет. От своя страна Валентин Колев подари на контраадмирал Кирил Михайлов икона с лика на Св. Николай Чудотворец с пожеланието светецът да пази него и неговите подчинени в трудния им път в морето.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама