Днес е : Вторник, 26 Май 2020

ПК "Зора" и ТЕРРА ГЛОУБ са поредна година отбелязаха тържествено жътвата

Публикация 07 Jul, 2019 / текст и снимки: Румен Николаев

  Вече години наред стана традиция ПК „Зора” с. Тръстеник да открива тържествено жътвата. От няколко години към организаторите се присъедини и ТЕРРА ГЛОУБ. И вчера на полето излязоха кооператори, техни близки, гости, които присъстваха на ритуала.

   Поздравление към земеделците поднесоха от   Детската певческа фолклорна група "Изворче” към читалище „Христо Ботев 1925 ” с. Тръстеник и певческа група към Клуб на пенсионера „Пенсионера и инвалида”. Атрактивна сценка на децата развесели участниците в тържествения ритуал.

   Председателят на кооперацията Росен Коев благодари на хората, които влагат ентусиазъм и енергия за да бъде реколтата по- богата, както и изрази надежда, че с положения труд и любов към земята природата ще бъде по- благосклонна.

   Коев и управителят на ТЕРРА ГЛОУБ Милен Коев щедро дариха комбайнери и механизатори. Пожънати ръкойки се разпиляха във въздуха с пожелание догодина да стават все повече.

   Добивите стават все по-високи благодарение на модернизираната обработка на земята, както и внедряване на съвременни технологии при отглеждане на пролетници и есенници.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама