Днес е : Вторник, 7 Декември 2021

Татяна Дончева: Сегашното управление има белег на неграмотност и насилие

Публикация 14 Jan, 2019 / akcent.bg

Лидерът на Движение 21 прогнозира, че ГЕРБ ще развалят коалицията и отново ще предизвикат предсрочни избори

    ГЕРБ са „тамагочита“ на световните сили, БСП играе същата роля, каза лидерът на „Движение 21“

    Патриотите са царе на „България на три ракии“, на тях се падна „късата клечка” с изтребителите , затова си намериха отдушник с Войводиново

   Сделката за придобиването на нов тип боен самолет може да свали правителството, като за това могат да помогнат „Атака“ и „Воля“. Това заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева пред bTV.  Тя коментира решението на правителството да започне преговори със САЩ за покупката на изтребители F-16.

   „Може да се стигне до предсрочни избори заради самолетите. Патриотите са царе на „България на три ракии“ или „на три морета“. Гражданството обаче да постави въпроса по темата със самолетите: разбира се, че има кой да натиска за сделката. Да ме прощава гербаджията генерал Попов, че това не било лобиране. Разбира се, че ще лобират и то грубо“, каза Дончева.

   Председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отричат да е имало натиск от страна на САЩ за покупката на американския изтребител.

   Дончева попита  защо си купуваме самолети за въздушни нападения – „т.е. ние да нападаме някого, ми се струва малко изхвърляне“. „Ние да си обявим какво ни трябва и с какви пари разполагаме. Като сме пуснали процедура – военните специалисти да кажат какво е най-доброто. А не такива като ние с вас да решаваме“, посочи тя. По думите ѝ „Воля““ и „Атака“ могат да се окажат препъни камъка заради известната им проруска ориентация. „Веселин Марешки и Волен Сидеров могат да се окажат достатъчни, за да свалят правителството. Руснаците държат лостове върху тях“, коментира Дончева.

   „При „Локхийд” няма прошка, това означава да се оженим вечно. Общо взето, американци и руснаци работят по този начин. Вземаш моята техника и я вземаш до края на света и каквото и ново да излиза, пак ще дойдеш при мен”, обясни  тя.

   „Третото правителство на ГЕРБ е избрано и съществува заради изключително удачната международна конюктура, в която са тамагочита – да им натискат копчето и да вдигат ръка. Тамагочито е ГЕРБ. В същата роля е и БСП. Българският парламент е пълен с тежко контролирани хора. И в същото време казват ние сме за самостоятелна външна политика“, коментира Дончева.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама