Днес е : Четвъртък, 26 Ноември 2020

ПредКОЛедно, пак прецакан ли е пътят Русе- Велико Търново...

Публикация 15 Dec, 2018 / Румен НИКОЛАЕВ

или какво убегна от погледа на системните критици???

 Три милиарда предКоледно бяха разхвърляни набързо в сряда на правителственото заседание. Добрата, голяма новина за Севера бе, че 1,35 млрд. лева ще гарантират изграждането на 134 км. магистрала „Хемус” и така безпрепятствено и бързо ще се стига от София до В. Търново /познай кой е народен представител от този избирателен район/. Това ще се случи /вероятно/ през 2023 г.

   Няма лошо…. Да продължим. Тези 1,35 млрд. лева са 690 млн. евро. Т.е. 690 млн. евро за 134 км. магистрала. И то каква- ще бъде не съвсем магистрала /максималната скорост ще е 120 км./ч/……

….  И идва ред на основната тема- някой да чува нещо за изграждане на магистралата  /или високоскоростен път/ Русе- В. Търново? Мина обжалването, няма оправдания… няма и пари….

   Но да речем, че някой предКоледно нещо обещае. Какво ще обясни- как и защо Русе- В. Търново ще се изгражда със 600 млн. евро за 133 км., а участъкът от 134 км. от магистрала „Хемус” ще е с 90 млн. евро по-скъп???  Впрочем, на въпрос на бившия БСП депутат Добрин Данев тогавашният министър Павлова обяви от трибуната на Народното събрание, че магистралата ще струва … 450 млн. евро…

    Очаква се в края на годината или най-късно в началото на 2019 г. да бъде направена първа копка на магистралата Русе- В. Търново. Поне така обеща преди година Дончо Атанасов:

    Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", заяви пред БНТ, че срокът до 2021 - 2022 година е напълно изпълним срок за изграждането на инфраструктурния проект….

Коментари

nikhand  
20:46:30 / 2018-12-18

Румене, защо защитаваш тези неграмотници от ГЕРБ? Просто твоят сайт е реклама на тези щастливци, получаващи доходи без покритие и ……..сриващи интелекта на русенци!!!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама