Понеделник, 25 Септември 2023

Комуникативната стратегия на "Монтюпе"- обидна и пренебрегваща Русе и русенци

Комуникативната стратегия на
Публикация   19:12     15 Окт, 2018 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     3739

Имам един въпрос, който сериозно ме притеснява. И той е свързан с дебелоочието на един инвеститор, който открито се подиграва с белите дробове на русенци и не ги зачита за абсолютно нищо…

  Днес от столичната PR агенция Senior PR Executive Havas, която обслужва канадската вече „Монтюпе” / впрочем отскоро управляващ директор е Лорето Айбанес / , изпратиха прессъобщение с много ценни и важни новини.

   За съжаление, PR агенцията изглежда също не е българска, тъй като във въпросното съобщение не са спазени елементарни изисквания – да бъде отбелязано мястото и датата на проведеното събитие. Липсата му в случая буди съмнения и за достоверността на текста. Опитът да се свържем с посоченото лице на посочените стационарен и мобилен номер за допълнителна информация се оказаха безуспешни.

   Отделно, събитието е организирано от никому неизвестното Сдружението за устойчиво развитие и опазване на околна среда, каквото и да значи това, та марак и за 6-ти път.

   Странно, че в съобщението пише, че на въпросната конференция са присъствали и представители на РИОСВ от различни градове, но от Русе научиха от Акцент.БГ за събитието.

   Ето и коментарите на русенски депутати от различни политически групи по случая….

   Искрен Веселинов ОП, зам. председател на ВМРО, председател на Комисията по регионално развитие - Тази информация бузи у мен недоумение. Това е информация, която, ако някого го интересува, то това са жителите на Русе. И ако е трябвало да бъде просто някъде, защо не са говорили тези неща в Париж?

   Пламен Нунев- член на ИК на ГЕРБ: Ще кажа отново моето принципно становище. Компромиси с въздуха на русенци не трябва да се допускат. Химическа промишленост има и ще има, но при стриктно спазване на законовите норми.  Да се спазват предписанията на РИОСВ. Каквито и да са добрите намерения на „Монтюпе”, то те трябва да накарат русенци да им повярват на практика, а не на конференции извън обсега на потърпевшите.

   Пенчо Милков – член на законодателната комисия в Парламента: Първо шеговито- днес в София, скоро и в други градове. Дано Русе е сред първите градове извън столицата, които ще чуят за инвестиционните намерения на „Монтюпе” и най-вече в частта за екологията. След като постоянно имат актове, които съдът признава, значи не се спазва законодателството. Нека и русенци на място научат важните неща, свързани със здравето им.

   Впрочем, „Монтюпе” от френска стана канадска инвестиция, но до момента пренебрежителното отношение към Русе и към русенци остава непроменено.

   Може би това са изискани френски обноски, които само мосю Маргариди и Добри Войников могат да разберат… Дай Боже е канадските да са по-различни.

Тагове : Монтюпе ,


Коментари

  •     Димитър Акъллиев 

    А ти какво очакваш? Специално да информират калкулацията ли?

Коментирай

   captcha

Прочети още