Днес е : Събота, 6 Юни 2020

Русенският университет получи Къщата в двора на Механото на днешното правителствено заседание

Публикация 01 Aug, 2018 / Румен Николаев, снимка : Авторът

Имотът става от частна в публична държавна собственост с цел развитие на научната дейност във ВУЗ-а

   Имот частна държавна собственост е обявен днес на правителственото заседание за публична държавна собственост. Става въпрос за предоставене за управление на Русенския университет „Ангел Кънчев“ на Къщата в двора на Механотехникума за осъществяваната от него научно-изследователска работа в изпълнение на договор за партньорство с БАН и за административни цели по трансграничен проект.

    Промяната в статута на имотите ще допринесе за изпълнение функциите на университета за развитие на научната дейност, се казва в правителственото прессъобщение.

  Както Акцент.БГ вече писа, в началото на 2016 година, Къщата трябваше да бъде отдадена по предложение на тогавашния областен управител Стефко Бурджиев на Русенския университет по линия на трансграничен проект. Въпросната сграда погълна по време на управлението на Венцислав Калчев 290 000 лева за ремонт, извършен от фирма на проф. Красимир Ениманев, настоящ председател на Стопанска камара в Русе.

  Дълго време сградата не бе актувана заради некачествен ремонт, като по същите причини и сега бъдещият получател се двоуми дали да я вземе или да се откаже от това участие.

     В края на октомври 2013 година търга за ремонт на сградата спечели фирма „Лазарета- АБВ- Инвест” и класирането бе оспорвано от „Мигети инженеринг”. Общо 8 фирми се състезаваха за тази поръчка.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама