Днес е : Понеделник, 9 Декември 2019

ПК Зора- Тръстеник отново спази традицията и откри жътвата с празнични ритуали

Публикация 03 Jul, 2018 / Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ

   Снимки: 1,2,3,4,5

   За поредна година ПК "Зора" с. Тръстеник спази традицията и откри празнично жътвената кампания. Председателят инж. Росен Коев заяви, че именно традициите са онези, които правят и делниците, и празниците значими и истински.

  Детската певческа фолклорна група "Изворче" към Народно читалище "Христо Ботев 1925 г." с. Тръстеник и деца на коорепатори приветстваха участниците в тържеството с вълнуващи изпълнения. Сценка с мързеливия Гошо пък повдигна още повече настроението с адаптирания текст, където момчето проявява мерак да бъде комбайнер и футболист в Атлетик - Тръстеник.

   Инж. Коев дари плик с пари за механизаторите да могат да стартират безаварийно и безкризисно жътвата. По традиция жътвата започна със сърп и с ръкойка, като класовете бяха хвърлени с пожелание да се множат и за богат урожай.

  По време на тържеството символично прелетя селскостопански самолет и поздрави "жетварите". Щъркелите също спазиха традицията и още след първите пожънати метри долетяха и се заеха да инспектират земята за вредители.

   Добрите стопани се радват на модерна техника и са създали условия за богата реколта, която да пълни хамбарите с едро жито и банковите сметки на кооператорите, каза още инж. Коев.

  

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама