Днес е : Петък, 21 Февруари 2020

Сирни заговезни, Лазаровден и Велики четвъртък пресъздадоха в Бабово

Публикация 28 Apr, 2018 / Румен НИКОЛАЕВ

Празникът събра млади и стари, Община Сливо поле подкрепи събитието

 Снимки: 1,2,3 - Авторът 

Десетки жители на Бабово, на община Сливо поле и на Русе днес се насладиха на прекрасната възстановка на три християнски празника- Сирни заговезни, Лазаровден и Велики четвъртък.

   На площада, пред черквата, Съюзът на пенсионерите от община Сливо поле – с. Бабово, читалището в селото „Вапцаров” 1924 г. събраха млади и стари на възстановяването на ценните за паметта на поколенията християнски празници.

Участие взеха певческата група „Детелина” и танцова формация – Бабово, детска фолклорна група Бръшлян и читалище „Братство 1926 г.

 Ръководител на проекта е доц. Емилия Великова, а организатор- Веска Узунова / председател на Клуба на пенсионерите в Община Сливо поле. Събитието се състоя по случай Европейския ден за опазване на културното наследство на страната при солидарност между поколенията.

   Гости на тържеството бяха кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, областният председател на Пенсионерските клубове Йордан Казаков, кметът на Ряхово Пламен Пенков и др.  И Казаков, и Узунова изказаха благодарността си от кметската подкрепа и съдействие   в лицето на кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов този своеобразен празник да се случи..

   Той от своя страна пък даде награда на всички участници във възстановката екскурзия но В. Търново, като потвърди политиката на общинското ръководство за подкрепа на пенсионерските инициативи и социални дейности.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама