Днес е : Петък, 21 Февруари 2020

Четвъртият национален фолклорен фестивал `Сцена под липите` ще се проведе на 17-ти и 18-ти юни

Публикация 15 Jun, 2017 / akcent.bg

  Четвъртият национален фолклорен фестивал „Сцена под липите“ ще се проведе на 17-ти и 18-ти юни в Лесопарк „Липник“ и е посветен на Еньовден.

  Откриването е в събота от 9:30 ч. с традиционните чаена церемония и дегустация на медовина. След това на сцената ще се изявят танцови състави, певчески колективи, любителски танцови клубове и оркестри от цялата страна, които ще бъдат оценявани от жури. Посетителите ще могат да видят Пчеларско и медно изложение, а на организираното Кулинарно изложение „Вкусовете на България“ всеки колектив ще има възможността да представи свое ястие. Творенията ще се оценяват и продават, като събраните средства ще бъдат дарени за изявено дете, което няма възможност да отиде на състезание. За фотолюбителите ще бъде организиран фотоконкурс „Златната липа“. В лесопарка ще се проведат спортни състезания, детски работилнички и анимации. По традиция ще бъде подредена и Алея на здравето и красотата, като ще се организира и „Йога за всеки“.

  Вечерта участници и публика ще могат да се хванат на хоро под звуците на оркестър „Русенски ритми“. След това ще свири гайдарска група от Родопите, а гости от Странджа ще покажат нестинарско шоу.

   В неделя от 10 часа ще стартира втората част на фолклорния фестивал. На площада при лодките от 9 до 12 часа ще се проведе риболовно състезание за „Купата на кмета“. В 11:30 часа ще бъдат посрещнати участниците във велопохода на Сдружение „Вело-Русе“. От 13:00 ч. ще се проведе награждаването на победителите в риболовното състезание, а от 15 часа на площада при Естрадата ще бъде представена фотоизложба.

  „Сцена под липите“ се организира от Кметство с. Николово, Народно читалище „Пробуда 1901″ и Община Русе.

Коментари

Реклама

Реклама