Днес е : Вторник, 7 Декември 2021

Проектът за канализацията на кварталите `Средна кула` и `Долапите` ще стартира през 2018-а година

Публикация 10 Jun, 2017 / akcent.bg

    Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков е на посещение в Русенска област днес. Днес  той проведе работна среща с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, на която присъстваха още народните представители Пламен Нунев и Искрен Веселинов, областният управител Галин Григоров и неговите заместници Свилен Иванов и Валентин Колев, зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска и управителят на ВиК Сава Савов.

     Стоилов обсъди с министър Нанков  ключови за Русе инфраструктурни проекти, сред които и предстоящата реконструкция на двете училища ПМГ „Баба Тонка“ и СОУ „Христо Ботев“, както и канализацията на кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, която ще стартира през 2018-а година.

   Министърът увери, че се предприемат реални действия за стратегическия път Русе – Велико Търново, като се започва от проектирането, за което е осигурено финансиране.

По-късно днес беше направен преглед на проблемния блок „Русия“, на Сарайския мост, бул. „България“, района на ГКПП „Дунав мост“, ж.п. надлеза до него и предстоящото разширение на пътя. Министърът се запозна на място още с кръстовището до магазин „Джъмбо” и началото на второкласен път Русе-Червена вода – Кубрат, както и рехабилитирания мост при село Писанец, след което отпътува за Бяла.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама