Вторник, 26 Септември 2023

Избраха най-добрия сомелиер в България след конкурс

Избраха най-добрия сомелиер в България след конкурс
Публикация   18:44     02 Ноемв, 2011 /     akcent.bg   /     571

   Най-добрите български сомелиери премериха сили в оспорвани дегустации пред авторитетно жури на финалите на Националния конкурс "Най-добър сомелиер на България 2011 г." на 18 октомври. Традиционен домакин на събитието бе ИНТЕРПРЕД СТЦ-София, а конкурсът се организира от Българската асоциация на сомелиерите (БАС) за шеста поредна година. Всеки от любителите на качественото вино можеше да наблюдава конкурсната надпревара на сцената на зала „София“ в ИНТЕРПРЕД Конферентен Център, както и да дегустира от вина на известни български изби във фоайето пред залата.

   Сомелиерът Георги Михов от The Residence Exclusive Club се пребори за първото място в конкурса и грабна голямата награда на Конкурса - Трофей на DOMAINE BOYAR. На второ място бе отличена Живка Тренчева от Pastorant, а трето място си разделиха двама от състезаващите се сомелиери - Слави Райчев от Винарска изба Логодаж и Ивайло Йотов от Cult Gourmet Catering.

  Призовите места бяха присъдени от авторитетно 9-членно жури, председателствано от Мария Йорданова, президент на БАС. Претендентите за най-добър сомелиер на България за 2011 г. се състезаваха в декантиране на червено вино, сервиране на шампанско, дегустиране и охарактеризиране на 2 червени и 2 бели вина и “сватосването” им с подходящи за тях храни, предлагане на подходящи напитки към зададено от журито меню, разпознаване на високоалкохолни напитки, поставени в чаши от тъмно стъкло и др.

   Информация за Българската асоциация на сомелиерите и за Конкурса може да откриете на: http://www.bgsommelier.org
 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha