Вторник, 26 Септември 2023

Премиерът Герджиков: Русенският университет ще има филиал и във Видин

Премиерът Герджиков: Русенският университет ще има филиал и във Видин
Публикация   14:53     10 Март, 2017 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2368

   Като университетски човек се радвам, че мога да съобщя новината, че Русенският университет „Ангел Кънчев” ще открие през новата учебна година филиал и във Видин. Това е много важно, защото Видин е град, който заслужава, със славна история, но с незавидно настояще.

   Това обяви днес при пристигането си в Русе служебният премиер Огнян Герджиков преди да започне работната си програма и срещи. Те ще са основно подчинени на предстоящите избори, среща с академичното ръководство на университета, а вечерта ще присъства на официалното откриване на Мартенски музикални дни.

  Има известно напрежение в отношенията ни с Турция, призна Герджиков. Турският посланик е бил привикан от зам. министърът на външните работи да обясни позицията на южната ни съседка. Но отношенията с Турция са важни и всякакви опити за некоректно отношение в предизборния период не са добри, каза временният премиер.

  Колкото до позицията му по отношение на смяната на директори на държавни болници Герджиков отхвърли съмненията, че ако такива се случват, са на политическа основа. Ние не сме политическо правителство, там, където има напрежение, се опитваме да намерим по-добри кадрови решения.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още