Днес е : Сряда, 15 Юли 2020

Захариева: Нека спре спекулацията, че при липса на машини няма да има избори

Публикация 02 Feb, 2017 / akcent.bg

  Трябва да се спре спекулацията, че при липса на машини ще се касират изборите, все пак ще има хартиени бюлетини и смятам, че служебният кабинет ще успее да осигури, колкото се може повече машини, каза бившият правосъден министър Екатерина Захариева за БНТ
 
  Според нея наистина администрацията трябва да планират от по-рано. "Все пак и ЦИК е постоянно действащ орган, а и е много важно да се реши дали ще се купуват, или наемат тези машини. Трябва и хора да се обучат, добре е администрацията да планира. Може и да са планирали за 2018, но е трябвало да се предвиди по-рано. Бъдещето е електронно дистанционно гласуване, но не съм противник на машинното", каза тя. Според Захариева трябва да се пуснат в обращение машини, които са тествани. "Не трябва и да се преекспонира и не бива да отблъскват хората от гласуването.
 
  Ще има хартиени бюлетини все пак", добави бившият правосъден министър. "Референдумът, дори да не стане задължителен, парламентът трябва да се произнесе по проекторешението, което ГЕРБ внесе, чакаме следващото НС след изборите. Заложените 17 мерки в доклада на ЕК не бива само да се отмятат, трябва и да се усетят, затова мисля, че срокът, реалният, е до края на 2018 г., коментира Екатерина Захариева.
 
   Важно е хората да усетят ефективно и качествено правосъдие, добави тя.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама