Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

24 студенти от пет държави провеждат „Ден и нощ по предприемачество” по инициатива на катедра „Мениджмънт и бизнес развитие” към Русенск

Публикация 28 Sep, 2011 / akcent.bg

 

24 студенти от пет държави провеждат на 29 и 30 септември международен работен семинар под название „Ден и нощ по предприемачество” по инициатива на катедра „Мениджмънт и бизнес развитие” към Русенския университет. Партньори на русенската катедра са Германската агенция за академичен обмен DAAD и Международната академична мрежа по предприемачество и иновации РЕШИЦА. Целта на форума е да постави студенти, представители на бизнеса и преподаватели в интерактивна среда на взаимодействие, за да се изградят ползотворни контакти в сферата на предприемачеството. За място на семинара домакините са избрали хотел „Люляка” в комплекс „Приста”. 

На 29-ти вечерта и през следващия ден подбраните от 8 университета студенти ще дискутират с какво бизнес средата на Балканите привлича международни инвеститори, както и ще видят реални примери на развиващи се в Русе бизнес дейности от чуждестранни предприемачи. Групата ще посети няколко русенски предприятия, за да се запознае с тяхната бизнес практика и да разговаря с мениджъри и собственици.

Основна част в програмата на семинара е тренингът по предприемачество за упражняване на креативност и работа в екип. Партньори на студентите са 11 представители на местни и международни бизнес организации, които ще задават темите на ролевите задачи и съвместно с преподавателите ще оценяват работата на екипите. Участниците ще получат сертификати, а най-добре представилите се ще бъдат отличени с грамоти за показани бизнес умения.

От българска страна участват шест студенти от Стопанско управление, Индустриален мениджмънт и Предприемачество и иновации. Техни колеги са двама албанци от University of Tirana, седем македонци от University American College Skopje, трима студенти от сръбския Technical Faculty in Bor, и шестима румънски студенти от Bucharest Academy of Economics, Resita University, UniversityPolitehnica”, Timisoara. Освен от Русенския университет, във форума са привлечени преподаватели от Германия - University of Worms, Словения - GEA College in Ljubljana, Македония - University American College Skopje, и Сърбия - Technical Faculty in Bor. Бизнес партньорството в семинара е осигурено от ДоминексПро, ИвиЕм, Лазарета, ПРИМАКС, САНА, ТИТАН, ФОРУМ, Холлеман България, System HOUSE GROUP, ВИП-86 и Atlas Copco Lifton.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама