Лайънс клубовете "Саксагинта Приста" и "Русе" събраха 11 000 лева за благотворителност

Лайънс клубовете
Публикация   05 Дек, 2010   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     540

Средствата са част от необходимите 100 000 лева за апарат за диагностика на ретинопатия

Над 11 000 лева събраха на благотворителен бал в петък вечер членове на Лайънс клуб „Саксагинта Приста” с президент Славомира Савова и колегите им от клуб „Русе” с президент Пламен Попов. Събитието се състоя в ресторанта на хотел „Данюб плаза”. Средствата са за закупуване на апарат за ранна дигностика на ретинопатия при недоносени бебета, който ще бъде предоставен на МБАЛ. Половината от средствата, 50 000 лева  ще бъдат осигурени вероятно по програма, а останалите ще бъдат събрани от русенските Лайънс клубове.

Ценители на изобразителното изкуство проявиха щедростта си в благотворителния търг за платна на Славейко Петров и Пламен Монев. Даниела и Николай Владови дариха две картини лично от частната им колекция, които също бяха продадени. Управителят на Винпром Русе Наталия Казакова осигури подходящо за вечерта вино, което допринесе допълнително за високия градус настроение.

Гостите от клубовете в Пловдив и Силистра, както и от русенските „Истър” и „Север”

Останаха доволни от програмата, която изнесоха танцови формации към Общински младежки център за култура, както и прекрасните изпълнения на Валди Тотев.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha