Следвайки установената вече традиция, ресторант „Кристал” ще отвори обновената си лятна градина с атрактивно кулинарно шоу.
На 9 юни вечерта с уникално меню, което ще се предложи за първи път в страната, ще гостува майсторът- готвач Йонко Дяков. Въпреки едва 26-те си години, младият професионалист има вече голям опит и достатъчно признание в нас и в чужбина.
Гостите на събитието ще могат сами до оценят неговите кулинарни умения.
Менюто съдържа изцяло екологични месо и зеленчуци. Гостите на Кулинарното шоу ще опитат деликатеси от нестресирани пуйки, патки и зайци. Атракция ще бъдат и поднесените от ферма от Търговищко охлюви.
За онези, които ще се чудят какво е това терин следва пояснение, че е съд или френското име на глинения гювеч.
Гвоздеят на програмата ще бъде десертът. Като част от двойно препеченият сладоледов кейк, майстор Йонко ще направи демонстративно приготовление на захарен целофан и на хайвер от пъпеш. Тези две неща концентрират в себе си жива техника и молекулярна кулинария.
Ценителите на хубавото вино ще могат да опитат избраните от сомелиер №1 Михаил Марковски бели елексири. Той ще направи и най-добрия подбор на ястията с вината, като сподели своя избор с гостите на шоуто.
Всичко това, само на 9 юни в ресторант „Кристал”, от 19.30 часа, и само срещу куверт от 40 лева.
Йонко Дечков Дяков е на 26 години
Роден в Търговище,завършва Професионална гимназия по туризъм в родния си град!Сега работи във Варна в своя собствен ресторант като главен готвач и мениджър
Започва работа в кухня от 13 годишен
До 17 годишен е работил в ресторант Мизия-Търговище,след това 3 години е главен готвач на пет звездният Марина-Гранд Бийч. Следва- главен готвач и собственик на Акант РУЖ ресторант в Варна, с който печели и приза Ресторант на годината-НА СПИСАНИЕ Бакхус,
Някои от личните награди, които е получавал :
-Най- млад и проспериращ готвач на България-2003 (на БХРА)
-Най- добър готвач на България-2004 (на БХРА)
-Ресторант на годината Бакхус-2010
-Златни медали от Истанбулския кулинарен фестивал
-Златни медали от Бисера мора -Хърватска
-Медали от Лисабон -Глобал шеф челиндж
-ЗЛАТЕН медал от Балканска купа Комотини- Гърция
Специализирал е в:Париж, Прага, Лондон, Истанбул, Лисабон, Хърватска и Берлин
меню
- Терин от патица,пуйка и заек поднесен с медено горчичен сос ,масло и топло хлебче
- Яйчна равиола с фарщ от охлюви ,пушен бекон и горски билки поднесена върху зеленчуково рагу, лек доматен сос и отлежал пармезан
- Свинско филе салтинбока поднесено с картофен терин, пюре от бакла, бонбон от свинско и мак, сос от розмарин и манатарка
- Двойно печен шоколадов кейк, поднесен със желе от тъмни плодове, бонбон във захарен целофан, нуга сос и хайвер от пъпеш
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай